Kuhinjica
09. 09. 2022. 06:00 0
Francuska salata: Lepšu niste jeli
Kremasta, osvežavajuća, preukusna...
Sastojci:
450 g smrznutog ili svežeg povrća (šargarepa, krompir, grašak),
6-7 jaja,
1 jabuka,
200 g majoneza,
1 kašičica senfa,
330 g kiselih krastavaca,
1 kašika suvog začina.
Priprema: Skuvajte povrće u vodi kojoj ste dodali kašiku suvog začina 8-10 minuta. Jaja skuvajte odvojeno u posoljenoj vodi, pa ih očistite i isecite.
Ogulite jabuku i narežite na sitne kockice, isecite kisele krastavce. Pomešajte povrće s krastavcima, jajima i jabukom. Dodajte majonez i senf. Lagano pomešate sve sastojke i salatu stavite u frižider da se ohladi i sastojci sjedine.
Komentari 0
ostavi komentar