Kuhinjica
07. 09. 2022. 06:00 0
Meksičke tortilje, brze i preukusne
Kad ih jednom probate, stalno ćete ih praviti. Predivne tortilje sa piletinom i povrćem pokrenuće sva vaša čula.
Sastojci:
Za tortilje:
150 g kukuruznog brašna,
200 g pšeničnog glatkog brašna,
so,
200-250 ml tople vode.
Za nadev:
3 kašike ulja,
200 g pilećeg filea,
1 čili papričica,
1 crvena paprika,
1 zelena paprika,
100 g crvenog pasulja,
100 g kukuruza šećerca.
Priprema:
Pomešajte kukuruzno i pšenično brašno, so, dodajte vodu i umesite glatko testo. Podelite ga na 16 loptica, pokrijte alu-folijom i ostavite da stoji oko 15 minuta.
Na vrućem ulju propržite meso iseckano na kockice, dodajte narezanu čili i svežu crvenu i zelenu papriku, zatim oceđeni i isprani pasulj, kukuruz šećerac i kratko prokuvajte.
Pripremljene hlepčiće za tortilje tanko razvijte na pobrašnjenoj dasci i pokrijte alu-folijom. Pecite ih u zagrejanom tiganju bez masnoće sa svake strane 15-30 sekundi.
Na vruću tortilju stavite topli pripremljeni nadev, preklopite i poslužite.
Komentari 0
ostavi komentar