Kuhinjica
02. 08. 2022. 06:00 0
Sultanova sarma sa višnjama, topi se u ustima (VIDEO)
Slatkiš koji ćete iznova i iznova praviti...
Sastojci:
Za podlogu i crni krem:
200 g mlevene plazme,
600 ml mleka + 200 ml,
6 kašika kokosa,
3 kašike kakao praha,
4 kašika gustina,
1 kašika brašna,
100 g crne čokolade za kuvanje,
40 g maslaca.
Za crveni i beli krem:
600 g pavlake,
300 g vode,
3 kašike kokosa,
1 kašika brašna,
1 kašika gustina,
200 ml slatke pavlake.
Priprema:
Plazmu stavite na pek papir na pleh. Zakuvajte 600 ml mleka. Dok ono ne počne kuvati sjedinite 200 mililitara mleka sa šećerom, kakaom, brašnom i gustinom. Dobro promešajte da se ne naprave grudvice.
Kada mleko prokuva ubacite napravljenu smesu i kuvajte 3-4 minuta. Treba da vam bude ukuvano kao za puding. Potom u vruće dodajte čokoladu izlomljenu na kockice i margarin i mešajte dok se ne istopi. Prelijete preko plazme. Ovo malo brže radite jer se smesa jako brzo zgusne. Ostavite prvo 15 minuta na sobnoj temperaturi, pa preko noći u frižider.
Višnje sa šećerom i vodom kuvajte 15 minuta. Nakon toga izmiksajte višnje i vratite na šporet. Dodajte gustin i brašno. Kuvajte dok se malo ne zgusne. Rastopite želatin u vrućoj kremi i ostavite da se malo ohladi. Prelijete preko smeđe kreme i ostavite minimalno 3-4 sata da se ohladi u frižideru.
Umutite mikserom slatku pavlaku čvrsto. Nanesite na hladnu koru. Rasecite po dužoj strani na jednake trake i urolajte.
Komentari 0
ostavi komentar