Web portal Direktno.rs koristi kolačiće i Google analitiku u svrhu merenja i prikazivanja oglasa koji su prilagođeni vama. Kliknite na dugme Prihvatam kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno vama. Saznaj više

Kuhinjica

[ Izvor: Direktno.rs ]

26. 07. 2022. 06:00 0

Profiterole: Nema ko ih ne voli

Prava poslastica za prave sladokusce!

Sastojci:

250 ml vode,

125 ml ulja,

prstohvat soli,

2 kašike šećera,

150 g oštrog brašna,

5 jaja.

Za krem:

1 puding od vanile,

250 ml mleka,

200 ml šlaga.

Za čokoladni preliv:

100 ml slatke pavlake,

100 g čokolade za kuvanje.

Priprema:

U manju posudu stavite vodu, ulje, so i šećer i ostavite da provri. Dodajte brašno i kuvajte smesu dok ne dobijete gustu grudvu testa.

Malo je ohladite, a zatim umešajte jedno po jedno jaje. Mešajte testo mikserom dok ne postane glatko, pa ga stavite u poslastičarski špric.

Na pleh obložen pek-papirom istiskujte gomilice testa veličine oraha i pecite 20 minuta u rerni zagrejanoj na 190 stepeni. Pečene profiterole ohladite.

Prašak za puding pomešajte sa šećerom i malo hladnog mleka, a ostatak mleka skuvajte i sklonite s vatre. U mleko dodajte razmućen prašak za puding i mešajući kuvajte 1 - 2 minuta, pa puding ohladite.

U ohlađen puding umešajte čvrsto umućen šlag. Krem stavite u poslastičarsku kesu sa nastavkom za punjenje i odozdo utisnite u svaku profiterolu.

Ređajte na tanjir za posluživanje i pre serviranja prelijte mlakim čokoladnim prelivom. Za preliv zagrejte pavlaku, umešajte izlomljenu čokoladu i mešajte dok se čokolada ne otopi.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se


Dijalog, to sam ja!

Zoran Živković [11.08.2022.]




Anketa

Da li je Svetislav Pešić dobro postupio što je precrtao Miloša Teodosića?

Rezultati

Video dana

Patkonaut