Web portal Direktno.rs koristi kolačiće i Google analitiku u svrhu merenja i prikazivanja oglasa koji su prilagođeni vama. Kliknite na dugme Prihvatam kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno vama. Saznaj više

Kuhinjica

[ Izvor: Direktno.rs ]

04. 07. 2022. 06:00 0

Palačinke s makom

Preukusne palačinke na malo drugačiji način.

Sastojci za nadev:

200 g mlevenog maka
100 g šećera
2,5 dl mleka
1 kesica vanilin šećera
7-10 palačinki

Preliv:

4 jajeta
120-150 g šećera
1 kesica vanilin šećera
rendana korica limuna
3 dl mleka
maline

Palačinke sa makom, priprema:

Sjedinite mak, šećer i mleko.

Kuvajte nekoliko minuta uz mešanje kada provri, pa umešajte vanilin šećer.

Mešanjem prohladite mak. Svaku palačinku premažite punom kašikom maka i lagano urolajte.

Palačinke poređajte u posudu za pečenje. Izbockajte palačinke kako bi bolje upile preliv.

Za preliv penasto umutite jaja sa šećerom. Dodajte mleko, vanilin šećer i koricu limuna.

Sve lepo sjedinite i prelijte palačinke. Poređajte maline (količina po želji). Stavite u nezagrejanu rernu i uključite je na 180 stepeni. Kada se rerna zagreje, pecite oko pola sata.

Ukoliko palačinke gore previše porumene, a mleko se nije dovoljno upilo, pokrijte ih folijom kako ne bi zagorele.

Napomene:

Količinu šećera prilagodite ukusu. Kombinacija malina i maka se pokazala kao odlična, pa ukoliko ste ljubitelj malina, možete staviti više.

Palačinke sa makom možete služiti i tople i hladne. Možete ih obogatiti: sladoledom, šlagom, nekim prelivom, svežim voćem…

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se


Dijalog, to sam ja!

Zoran Živković [11.08.2022.]




Anketa

Da li je Svetislav Pešić dobro postupio što je precrtao Miloša Teodosića?

Rezultati

Video dana

Patkonaut