Kuhinjica
22. 06. 2022. 06:00 1
Torta sa malinama: Ne peče se, za čas gotova
Zalogaji kojima ćete se uvek rado vraćati...
Sastojci:
Za koru:
100 g jafa keksa,
50 g keksa sa kakaom,
50 g mlevenih oraha,
100 g margarina.
Za fil:
500 g krem sira,
2 dl slatke pavlake,
50 g bele čokolade,
50 g šećera u prahu,
2 vanilin šećera,
10 g želatina,
maline.
Priprema:
Sastojke za podlogu sameljite i sjedinite. Dodajte maslac i zamešajte smesu koju potom treba da rastanjite na dno kalupa.
Želatin potopite u malo vode da nabubri. Izmiksajte slatku pavlaku sa šećerom i vanilin šećerom.
Na pari otopite belu čokoladu, pa je dodajte umućenoj pavlaci. Zatim dodajte i sir, sve sjedinite i dodajte želatin otopljen na blagoj vatri.
Pola fila istresite preko podloge, zatim poređajte maline, pa drugu polovinu fila. Dekorišite malinama i belom čokoladom.
Komentari 1
ostavi komentar