Kuhinjica

[ Izvor: Direktno.rs ]

17. 06. 2022. 06:00 0

Knedle sa kajsijama: Mekane i preukusne

Desert oko koga se vredi potruditi!

Sastojci:

1 kg krompira,

1 kašika masti,

1 jaje,

oko 300 g brašna,

1 prstohvat soli,

200 g prezli,

5 kašika ulja,

500 g kajsija.

Priprema:

Stavite krompir u ljusci da se kuva. Kad je skuvan oljuštite ga, odmah tako vruće izgnječite i ostavite da se skroz ohladi. Zatim dodajte jaje, mast, so i dodavajte malo po malo brašna, da testo ne bude tvrdo, a ni previše mekano. Kada prestane da se lepi za prste dovoljno je.

Kajsijama izvadite koštice. Testo razvucite oklagijom na radnu površinu, pa ga isecite na kocke. Na svaku kocku stavite po jednu kajsiju. Zatim kajsiju umotajte u testo i formirajte knedlu. U veću šerpu sipajte vodu i stavite da se kuva.

Kada voda provri spuštajte knedle u jedan red, da ne budu jedna preko druge. Ostavite tako da se kuva oko 15 minuta.

Za to vreme u tiganj sipajte ulje i stavite da se ugreje. Zatim sipajte prezle i pržite dok ne dobije zlatnožutu boju. Gotove knedle odmah vruće stavljajte u prezle i uvaljajte ih sa svih strana. Po želji gotove knedle pospite šećerom.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati