Kuhinjica
17. 06. 2022. 06:00 0
Knedle sa kajsijama: Mekane i preukusne
Desert oko koga se vredi potruditi!
Sastojci:
1 kg krompira,
1 kašika masti,
1 jaje,
oko 300 g brašna,
1 prstohvat soli,
200 g prezli,
5 kašika ulja,
500 g kajsija.
Priprema:
Stavite krompir u ljusci da se kuva. Kad je skuvan oljuštite ga, odmah tako vruće izgnječite i ostavite da se skroz ohladi. Zatim dodajte jaje, mast, so i dodavajte malo po malo brašna, da testo ne bude tvrdo, a ni previše mekano. Kada prestane da se lepi za prste dovoljno je.
Kajsijama izvadite koštice. Testo razvucite oklagijom na radnu površinu, pa ga isecite na kocke. Na svaku kocku stavite po jednu kajsiju. Zatim kajsiju umotajte u testo i formirajte knedlu. U veću šerpu sipajte vodu i stavite da se kuva.
Kada voda provri spuštajte knedle u jedan red, da ne budu jedna preko druge. Ostavite tako da se kuva oko 15 minuta.
Za to vreme u tiganj sipajte ulje i stavite da se ugreje. Zatim sipajte prezle i pržite dok ne dobije zlatnožutu boju. Gotove knedle odmah vruće stavljajte u prezle i uvaljajte ih sa svih strana. Po želji gotove knedle pospite šećerom.
Komentari 0
ostavi komentar