Kuhinjica
18. 06. 2022. 07:00 0
Ručak za 10: Prženi mladi kupus sa mesom
Miris i ukus koji se pamte...
Sastojci:
500 g svinjskog mesa,
so,
biber,
voda po potrebi,
1 kašika masti,
1 srednja glavica kupusa,
1 paradajz,
2 lista lovora,
1 kašika suvog biljnog začina,
2 kašike slatke mlevene paprike,
4 čena belog luka,
peršun.
Priprema:
Svinjsko meso isecite na kocke i izdinstajte. Kad ispari voda, meso kratko upržite i izvadite na tanjiru.
Mladi kupus očistite, operite i isecite na krupnije komade. U šerpi gde se dinstalo meso dodajte red seckanog kupusa. Pospite malo suvog biljnog začina. Dodajte komadiće paradajza i list lovora.
Preko dodajte još jedan red kupusa i poređajte parčiće mesa, pa preko mesa dodajte još jedan red kupusa i paradajza. Dodajte ostatak suvog začina, bibera i lovorov list. Nalite malo vode i stavite da se kupus dinsta na srednjoj temperaturi oko 30-40 minuta.
Kad voda u kupusu bude pri kraju dodajte mlevenu papriku, seckani beli luk i seckani peršun. Nastavite sa dinstanjem dok sva voda ne ispari i upržite kupus.
Komentari 0
ostavi komentar