Kuhinjica
16. 06. 2022. 06:00 0
Riblji gulaš: Ručak koji se ne preskače
Savršeno glavno jelo za sve ljubitelje ribe.
Sastojci:
600 g fileta soma,
1 glavica crvenog luka,
malo ulja,
mešavina biljnog začina,
nekoliko zrna bibera,
2-3 lista lovora,
1 kašika brašna,
malo vode,
malo crnog vina.
Priprema: Na zagrejanom ulju upržite useckani luk, spustite veće komade ribe, pospite začinom i na tihoj vatri, uz dodavanje vode da ne zagori, dinstajte ribu dok ne omekša.
Zatim razmutite kašiku brašna u malo vode i spustite u sud da prokrčka. Dolijte crno vino onoliko koliko je potrebno da dobijete gustinu gulaša.
Pustite da sve zajedno malo prokrčka i sklonite sa vatre. Poslužite uz krompir salatu.
Komentari 0
ostavi komentar