Kuhinjica
06. 06. 2022. 06:00 0
Neodoljiva grickalica: Krekeri od susama
Slani zalogaji koji se slatko grickaju, naročito uz omiljenu TV seriju...
Sastojci:
1 šolja belog brašna,
135 g brašna od celog zrna,
2 kašike belog susama,
2 kašike crnog susama,
1 kašika sitno iseckanog origana,
1/4 šolje maslinovog ulja,
1 kašičica soli,
1 kašičica susamovog ulja,
1/2 šolje vode.
Priprema: U činiju sipajte dve vrste brašna i obe vrste susama. U slučaju da ne nađete crni susam, koristite samo beli. Dodajte sitno iseckani sveži origano ili jednu kašičicu suvog origana i so, pa promešajte. Dodajte maslinovo ulje i susamovo ulje u čašu sa vodom i promešajte, pa dodajte ostalim sastojcima. Promešajte drvenom kašikom.
Čim napravite testo, podelite ga na četiri dela. Razvucite svaki deo preko radne ploče, što je tanje moguće, približnih dimenzija 34 x 16 cm. List testa treba da bude tanak kao papir. Isecite razvučeni list testa na pravougaonike, približno 4 x 17 cm, i poređajte ih u plitak pleh, prethodno prekriven papirom za pečenje.
Namažite krekere uljem i pospite so preko. Pecite ih u prethodno zagrejanoj rerni na 160 stepeni, 15-20 minuta. Kada se ohlade, krekeri mogu da se čuvaju u kutiji nekoliko nedelja. Poslužite krekere sa sirom, suvim kruškama i čašom belog vina.
Komentari 0
ostavi komentar