Kuhinjica
06. 02. 2022. 07:00 0
Pravi gurmanluk: Ćuretina sa ananasom
Meso pripremljeno na ovaj način je savršeno sočno i ukusno.
Sastojci:
500 g ćurećeg belog mesa,
brašno,
2-3 jaja,
prezle,
malo kokosa,
1 praziluk,
1 svež ananas,
so.
Priprema:
Belo ćureće meso isecite na manje komade, posolite i ostavite da malo odstoji u frižideru. Šnicle valjajte prvo u brašno, pa u umućena jaja i na kraju u prezle pomešane sa kokosom.
Ulje dobro zagrejte, a zatim smanjite temperaturu i pržite komadiće mesa da lepo porumene sa svih strana. Vadite meso na papirne ubruse da bi upili višak masnoće.
Za prilog na maslinovom ulju pržite praziluk isečen na kolutove, pa par minuta pred kraj prženja u praziluk spustite ananas isečen na kocke i posolite po potrebi.
Komentari 0
ostavi komentar