Kuhinjica
04. 09. 2021. 07:00 0
Domaći kečap: Obavezno isprobajte recept
Jednostavno se pravi, a odličan je za picu, jela sa testeninom, sendviče...
Sastojci:
7,5 l pulpe od paradajza,
700 g šećera,
150 g soli,
200 g gustina,
1 kesica sušenog bosiljka,
1 konzervans,
100 ml sirćeta.
Priprema: Sameljite paradajz na mašinici koja odvaja ljuske dok ne dobijete 7,5 l tečnosti, odnosno pulpe. Odvojite litar sa strane, a ostalo kuvajte sa šećerom i solju oko jedan sat.
U litar pulpe koji ste odvojili umešajte gustin, bosiljak uvezan u gazu, konzervans i sirće, pa promešajte i kuvajte još oko 20 minuta i odmah razlijte u zagrejane flašice. Pokrijte ih ćebetom i ostavite da odstoje 24 sata.
Komentari 0
ostavi komentar