Kuhinjica

[ Izvor: stvarukusa.rs ]

13. 04. 2024. 07:06 0

Svaki zalogaj se topi: Kinder bueno kolač

Ovaj kolač je poznatiji pod nazivom kinder bueno torta. Lako postaje torta, dodavanjem jedne korice, a žumanca opet naravno idu u krem kako bi bila iskorišćena.

Sastojci:

Kora

8 belanaca

12 kašika šećera

1 kašika sirćeta

150-200 g seckanih pečenih lešnika

200 g eurokrema

Fil 1 i 2

8-10 žumanaca

10 kašika brašna

40 g pudinga od vanile

10 kašika šećera

ekstrakt od vanile

1.5l mleka

100 g čokolade

250 g maslaca

Još:

200 g čokolade

3 kašike ulja

5 kašika mleka ( ako je gusto onda više )Priprema:

Uključiti rernu da se zagreje na 150 stepeni. Iseckati lešnike ili blago blendirajte. Ulupati belanca sa šećerom u jaku penu. Na kraju dodati sirće i opet sve dobro izmutiti.

U obložen plah 30 x 40 cm staviti iseckane lešnike i rasporediti ih svuda ravnomerno, zatim istresti masu od belanaca, poravnati pa staviti da se peče pola sata na 150 stepeni, a onda smanjiti na 120 i sušiti još sat i po.

Koricu čim izvadite iz rerne, zaseći ivice nožem, pa izvaditi iz pleha naopako.

Skloniti papir i naneti eurokrem na toplu koru u baš tankom sloju, jer on treba samo malo da prekrije koricu izdmeđu lešnika. Dok se korica peče skuvajte fil.

Pomešati žumanca, šećer, puding i brašno sa 300 ml mleka, a ostatak od 1,5 l staviti na vatru da provri. Pre nego što provri zakuvati masu i mešati dok se ne zgusne. Pred kraj dodati ekstrakt vanile i kuvati još tri minute.

Skloniti sa vatre, istresti u veću posudu, staviti foliju ili kesu preko fila i ostaviti da se hladi na sobnoj temperaturi.

Ohlađenom filu dodati maslac i sve umutiti. Ukoliko dodajete margarin prvo ga umutite, pa onda dodavajte. Otopiti čokoladu, pa je dodati u pola dobijenog fila. Druga polovina ostaje vanila.

Na koricu nanositi naizmenično kašiku svetlog, pa kašiku tamnog fila. Na kraju otopiti čokoladu sa uljem i mlekom i popunjavati rupice izmedju fila. Vodite računa da je čokolada retka, da ima mleka kako bi i u frižideru ostala mekana, a ne tvrda kao glazura.

Dekorisati po želji. Dobro ohladiti.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Tuđa ruka svrab ne češe

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati