Kuhinjica
05. 01. 2021. 06:00 0
Slana rozen torta za koju vam ne treba ni šporet ni rerna
Slana rozen torta biće odlično predjelo za bilo koji povod, posebno kada pravite mnogo hrane koju ćete poslužiti ukućanima.
Sastojci:
1 pakovanje slanih rozen kora (8 kora)
500 g sitnog sira
500 g kisele pavlake
200 g majoneza
soli po ukusu (1/2 kašičice soli)
250 g šunke ili salame pileća prsa
3 – 4 kisela krastavčića
3 kašike ajvara
200 g tvrdog siraPriprema:
Pomešati sitan sir, pavlaku, majonez i so i sve dobro promešati.
Izrendati na krupno u jednu posudu šunku, a na sitno u drugu krastavčiće , a u treću staviti ajvar i četvrtu na sitno rendan sir.
Tvrdog sira ostavimo jednu šaku za dekoraciju kasnije.
Spojiti sir i krastavčiće pa dodati 1/4 smese od sira ( 2,5 kutlače ), pa ponoviti sve još sa salamom i ajvarom.
Četvrti deo ostaje takav, kakav je jer se njime premazuje torta odgore.
Slaganje:
Kora, fil sir, kora, fil šunka, kora, fil ajvar, kora, pa ponavljamo još jednom. Mažemo na koru malo manje od pola smese da bi nam ostalo po malo od svake da namažemo i sedmu koru. za sedmu spojimo sve ti i umutimo pa premažemo.
Na osmu koru stavimo dasku ili tacnu i malo opteretimo da bi se torta izravnala. Ostavimo dovoljno je pola sata, a zatim premažemo četvrtom preostalom masom od sira i pospemo onim ostavljenim tvrdim sirom.
Ostavimo u frižideru do posluženja.
Pre posluženja rozen torte tanko nožem odseći okrajke i to samo ako su suvlji pa onda iseći štanglice ili kocke.
Komentari 0
ostavi komentar