Kuhinjica
28. 12. 2020. 07:26 0
Plazma torta sa lešnicima i slatkom pavlakom
Ne zahteva od vas puno umeća i truda, pa će početnici i oni malo manje spretniji u kuhinji moći veoma lako da je spreme a ukus neće izostajati. Plazma i lešnici u kombinaciji sa slatkom pavlakom.
Sastojci:
500ml slatke pavlake
200gr šlaga
300ml mleka
200gr šećera u prahu
400gr plazma keksa
150gr prženog lešnika
100gr šlaga i prehrambena boja za dekoraciju
Priprema:
Ulupati slatku pavlaku. Ulupati šlag sa mlekom i šećerom u prahu. Sjediniti obe smese. Podeliti na dva dela ali da jedan bude malo veći. Od većeg dela ostaviti nekoliko kašika smese kojih ćemo upotrebiti pri dekoraciji.
U jedan deo ( taj veći ) staviti 300gr plazma keksa i sjediniti. U drugi deo staviti 100gr plazma keksa i mlevene lešnike, pa sjediniti.
Kalup obložiti prijanjajućom providnom folijom, pa ravnomerno istresti prvu smesu i preko drugu. Ako nemate kalup uradite to sa tepsijom ali obrnite redosled. Dole stavite lešnik deo a odgore plazma deo.
Ostavite u zamrzivač dva sata, pa skinite obruč i foliju, u slučaju tepsije okrenite na tacnu i skinite foliju.
Ulupajte šlag sa mlekom ili vodom, pa mu dodajte onih nekoliko kašika smese što ste odvojili i sjedinite. Prehrambenu boju ako je u prahu razmutite sa kašičicom vode, pa joj dodajte dve pune kašike šlaga i sjedinite, a ako je boja tečna onda je dodajte odvojenim kašikama šlaga.
U kesu za špric, na jednu stranu stavite jednu kašiku obojego šlaga, pa ostatak kese dopunite belim šlagom.
Komentari 0
ostavi komentar