Kuhinjica
15. 12. 2020. 06:00 0
Posna pita koja osvaja na prvi zalogaj
I da niste ljubitelj bundeve, ovu pitu ćete obožavati.
Sastojci:
1 kg rendane bundeve
500 g kora za pitu
šećer
cimet
griza
ulje
šećer u prahu
Priprema:
Iscedite rendanu bundevu od viška tečnosti (možete da je sačuvate, pa njome da dodatno premažete pite). Kore podelite tako da u svakom rolatu budu dve kore. Ja sam dobila devet rolata. Stavite jednu koru, pa premžite sa malo ulja. Pospite preko tri kašičice šecera (u zavisnosti od toga koliko volite da vam pita bude slatka) i jednu kašičicu griza. Stavite dve koru pa preko premažite uljem i pospite šećerom i grizom.
Uz kraću ivicu rasporedite do tri kašike bundeve, savijte krajeve, pa urolajte. Stavite pite u pekač od rerne koji ste podmazali uljem ili na koji ste stavili pek papir.
Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C 30-40 minuta. Ukoliko želite da vam pita bude hrskava, odmah nakon pečenja je ostavite na sobnoj temperaturi da se ohladi. Ako želite mekaniju pitu, nakon pečenja pitu poprskajte vodom, pokrijte je i ostavite u ugašenoj rerni. Preko pite pospite šećer u prahu.
Komentari 0
ostavi komentar