Kuhinjica
12. 12. 2020. 07:35 1
Sočan i mekan kolač koji se topi u ustima
Sitni kolači koje možete poslužiti i kad je neka svečanost, a možete se zasladiti posle ručka ili kad vam dođu gosti.
Sastojci:
Za prvi meki kolač:
6 jaja
200 g šećera
4 kašika proključale vode
150 g brašna
1 kesica praška za peciva
2 kašike kakaoa
Za drugi meki kolač:
5 belanca
160 g šećera
3 kašika brašna
250 g prženih i usitnjenih oraha
Za fil 1:
5 žumanca
200 g šećera
300 g maslaca
Za fil 2:
350 ml mleka
1 kesica pudinga od vanile u prahu (40 g)
3 kašika šećera
2 kesice vanilin šećera
Za glazuru:
100 g mlečne čokolade
25 g maslaca
2 kašike mleka
Priprema:
Za prvi meki kolač: Umutite jaja i šećer, dodajte vodu i još malo mutite. Pomešajte brašno, kakao i prašak za pecivo, pa dodajte u smesu sa jajama. Žicom promešajte da se sjedini. Tepsiju dimenzija 25×30 cm obložite pek papirom i sipajte dobijenu smesu. Pecite u rerni na 180°C nekih 30 minuta. Od ispečenog testa isecite po dužini pola kore i stavite u tepsiju dimenzija 25×34 cm.
Za fil 1: Dobro umutite žumanca i šećer i stavite da se kuva na pari, uz konstantno mešanje par minuta. Držite na hladnom. Zatim umutite maslac, pa dodajte hladna žumanca sa šećerom i umutite.
Komentari 1
ostavi komentar