Kuhinjica
13. 10. 2020. 06:52 0
Stari recept oduševljava: Baklava sa višnjama i grizom
Spoj savršenih sastojaka u samo jednom kolaču.
Potrebno je:
6 kora
500 gr višanja
400 ml vode
400 gr šećera
2-3 koluta pomorandže
vanilin šećer
2 jaja
2 kašike šećera
100 ml ulja
70 gr griza
150 ml jogurta
10 gr praška za pecivoPriprema:
Nparaviti agdu. Pomеšati vodu, šećer, vanilin šećer i par kolutova pomorandže. Kuvati 20 minuta pa ostaviti da se ohladi.
Pomešati jaja, šećer, griz, ulje, jogurt i prašak za pecivo. Uzeti jednu koru i namazati filom, staviti preko drugu koru i ponoviti postupak, staviti treću koru i na nju posuti višnje, urolovati i staviti u nauljen pleh, premazati kremom.
Peći na 190 stepeni oko 40 minuta ili dok ne dobije boju. Na kraju preliti ohlađenim šerbetom ili agdom.
Komentari 0
ostavi komentar