Kuhinjica

[ Izvor: stvarukusa.rs ]

28. 05. 2020. 07:00 0

NIKAD LAKŠE: Pita s jabukama

Za pripremu ovog recepta ne treba vam mikser, jaja, mleko…vrlo jednostavno i jeftino. Kolač od jabuka, sočan i mekan, svež i posle tri dana.

Sastojci:

1 kg jabuka
1 čaša šećera
1 vanilin šećer
1 kašičica cimeta

2 čaše griza
2 čaše brašna
1 čaša šećera
1 vanilin šećer
1 kesica praška za pecivoPriprema:

Jabuke izrendajte, ocedite sok ako su jako sočne, pomešajte sa ostalim sastojcima. Sve izmešajte.

Uljučite rernu na 180 stepeni, tepsiju dimezije 20×30 cm obložite pek papirom.

Izmešano brašno podelite na tri jednaka dela, jabuke na dva.

Za brašno najlakše da koristite čašu od 300 ml. To je mera za jedan sloj.

Filovanje:

Rasporedite jednu čašu brašna po dnu tepsije, polovinu fila od jabuke, mešavinu brašna, jabuke, mešavinu brašna. Pecite oko 40 minuta. Pečen kolač prelijte sokom od jabuke ako vam je ostalo, ili ohlađen pospite prah šećerom. Prijatno!

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


PortretISTI

Zoran Živković [25.06.2025.]




Video dana

Narodni običaji

Anketa

Da li ćete na Vidovdan biti na protestu u Beogradu?

Rezultati