Kuhinjica
10. 04. 2020. 06:17 0
Pileći paprikaš na drugačiji način
Za ovaj paprikaš vam ne treba puno vremena, a možete ga služiti uz omiljenu testeninu ili sa pire krompirom.
Sastojci:
- belo meso
- suvi biljni začin
- biber
- malo mlevene crvene paprike
- paradajz sok
- pečurke
- malo slanine
- crni i beli luk
- ulje
Za zapršku:
- kisela pavlaka
- 1 kašika brašna
Priprema:
U šerpi na malo ulja propržite iseckanu slaninu, pa dodajte sitno seckani crni i beli luk. Pileći file koji ste začinili, iseckajte na kockice i dodajte u šerpu.
Kada se meso proprži sipajte malo mlevene crvene paprike, pa promešajte i dodajte paradajz sok.
Šampinjone isecite, pa isto dodajte u šerpu. Krčkajte tako par minuta, pa dodajte zapršku (kiselu pavlaku i brašno lepo sjedinite).
Začinite još malo ako želite i neka se krčka još desetak minuta.
Prijatno!
Komentari 0
ostavi komentar