Kuhinjica
01. 03. 2020. 07:00 0
Lenja pita prste da poližeš
Poslastica koju svi obožavaju - lenja pita bez margarina koja je toliko mekana da se topi u ustima.
Potrebno je
3 jaja
120 gr brašna
50 ml mleka
50 ml ulja
korica limuna
6 kašika šećera
1/2 praška za pecivoZa nadev
4 jabuke
cimet
200 gr džema
200 gr ml oraha
vanilin šećer ili rum šećer
2 kašike šećera za jabukePriprema:
Umutiti jaja sa šećerom dodati brašno sa praškom za pecivo , dodati ulje koricu limuna mleko i sve izjednačiti.
Pleh podmazati i pobrašnjiviti pa sipati pola testa. Peći na 200 stepeni C oko 15-20 min. Jabuke izrendati, dodati malo šećera i cimeta.
Kad se biskvit malo zarumeneo i ispekao izvaditi iz rerne pa ga premazati džemom preko džema rasporediti iscedjene jabuke i posuti orahe i sve rasporediti i malo rukom pritisnuti. Sipati ostatak testa i lepo sve prekriti i vratiti u rernu na još 30 min.
Ohladiti i posuti prah šećerom i vanilin šećerom. Seći ohlađen.
Komentari 0
ostavi komentar