Savremena žena

Direktno.rs

18. 05. 2022. 09:00 2

Bez vežbanja: 10 ideja kako se više kretati

U svoj gusti raspored ne morate ugurati još i sat vremena vežbanja, već svoje svakodnevne aktivnosti pretvorite iz sedećkih u aktivne.

Naći vreme za kretanje i vežbanje ponekad je veći problem od samog vežbanja. To znaju svi oni sa puno svakodnevnih obaveza koje čekaju upravo njih.Ali, postoje načini da ne zanemarite fizičku aktivnost u svom pretrpanom rasporedu, savetuju stručnjaci. Inspirišete se ovim kreativnim idejama i – krećite se više svaki dan.

1. Koristite stepenice

Možda je ovo najdosadniji savet koji ste čuli već stotinu puta do sada, ali to ga ne čini manje dobrim savetom za više kretanja. Korišćenje stepenica umesto lifta povećava vaše otkucaje srca, pomaže u održavanju ravnoteže i jača donji deo tela. Pokušajte i s preskakanjem po dve stepenice.

2. Tokom sastanka – hodajte

Ako radite od kuće i često pratite virtuelne konferencije, zašto ne biste tokom neke hodali, pogotovo ako ne morate da buljite u ekran. Stavite slušalice u uši, telefon u džep i radite dok paralelno hodate. Istraživanja pokazuju da hodanje podstiče kreativnost i poboljšava mentalnu oštrinu.

3. Pravite velike korake

Na primer, dok kupujete. Možda ćete izgledati smešno sami sebi, ali to je odlična aktivnost za vas, naročito ako gurate kolica u prodavnici koja vam mogu služiti za ravnotežu. Jednostavno, a zabavno.

4. Sedite na pilates-lopti

Zamenite radnu stolicu pilates-loptom. Osim što pomaže kod bola u leđima, pomoći će vam i da poboljšate držanje, a dok sedite, možete raditi i vežbe istezanja za vrat, karlicu i kičmu.

5. Parkirajte auto daleko

Ako ste u mogućnosti, parkirajte nešto dalje od mesta na koje idete. Tako možete znatno povećati broj koraka.

6. Više seksa

Neka istraživanja tvrde da za vreme seksa muškarci gube 4, a žene 3 kalorije u minutu. Možda nije isto kao sat vremena treninga, ali može pomoći. Isprobajte nove poze i tehnike i povežite se s partnerom, i to sve u – pokretu.

7. Nabavite kućnog ljubimca ili volontirajte u azilu

Ideja je da se više krećete, što više vremena provodite na otvorenom, a u konačnom i pomognete. Vaše mentalno zdravlje, ali i vaše telo biće vam zahvalni.

8. Samo plešite

Plesati možete u svim situacijama – dok kuvate večeru, slažete veš ili usisavate. Plesanje je izvrsan i zabavan način sagorevanja kalorija, a paralelno radite na ravnoteži i koordinaciji.

9. Igrajte se

Iskoristite vreme za uživanje u aktivnim igrama, naročito onima koje možete igrati napolju, ali i u zatvorenom, a osim što ćete se dobro oznojiti, uz to ćete se i zabaviti.

10. Vežbajte ili se istežite dok gledate televiziju

Ni ovaj savet nije nikakva novost, ali zaista može pomoći da vam vreme brže prođe dok, recimo, hodate ili trčite na traci, vozite bicikl, istežete se ili dižete tegove. Važno je samo da ono što vam treba za vežbanje bude blizu vašeg televizora.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati