Savremena žena

Direktno.rs

24. 04. 2022. 19:29 0

Spavate u grudnjaku? Evo kako to utiče na zdravlje

Neki ljudi vole da spavaju sa otvorenim prozorom, drugi goli, ili obavezno u grudnjaku. Poslednju opciju neke žene preferiraju zbog nege grudi. Međutim, ispostavilo se da to i nije tako dobra ideja.

Grudnjak je odevni predmet koji neke žene vole, dok ga druge mrze i ne mare za njegovo postojanje. Sve zavisi od ličnih preferencija, da li nosimo grudnjak ili ne. Takođe je stvar udobnosti i sagledavanja aspekata koji se odnose na zdravlje i izgled dojki. Tema spavanja u grudnjaku može biti posebno mučna, jer o tome postoje legende, od priča o povećanju rizika od ozbiljnih bolesti do uveravanja da su grudi preko noći u grudnjaku savršena zaštita od nepotrebnog rastezanja kože. Kako je zaista?

Mogu li spavati u grudnjaku?

Istina je da spavanje u pravilno odabranom grudnjaku ne šteti, a posebno ne pomaže da vaše grudi budu čvrste. Stručnjaci ukazuju da spavanje u grudnjaku može biti rešenje za žene koje je priroda izdašno obdarila, kojima neposlušne grudi otežavaju udobno spavanje . Takođe, trudnicama je možda udobnije spavati u grudnjaku zbog veoma osetljivih i uvećanih grudi.

Koji su nedostaci spavanja u grudnjaku?

Ali spavanje u grudnjaku nije bez nedostataka. Stalno boravak u grudnjaku otežava koži da diše i povećava njenu vlažnost, što povećava rizik od iritacije ili bubuljica. Grudnjak može da izvrši pritisak na grudi preko noći , negativno utiče na cirkulaciju u grudima i leđima, što može izazvati probleme sa mišićno-koštanim sistemom. Dakle, prividna pogodnost nije uvek vredna rizika.

Koji grudnjak nositi noću?

Mnogo toga zavisi i od grudnjaka u kome idete na spavanje. Svakako mora biti mekana, bez ukrućenja, čipke i nepotrebnih ukrasa. Trebalo bi da je napravljen od prirodnog i prozračnog materijala koji će vas lepo podupirati, ali neće iritirati kožu dojke, što može izazvati iritaciju i rane. Trebalo bi da bude dobro uklopljeno da se ne poremeti cirkulacija krvi i limfe, što nije dobro za poprsje. Grudnjak koji se nosi noću definitivno ne sme biti isti grudnjak koji nosimo tokom dana. I ne vredi nositi sportske grudnjake, koji su vrlo često uz telo i ne dozvoljavaju koži da diše i slobodan protok krvi i limfe.

Uostalom, spavanje sa grudnjakom ili bez njega stvar je individualne odluke, iako ima mnogo indicija da noć provedena bez njega ima nešto više prednosti.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Sličnosti i razlike

Zoran Živković [05.07.2024.]




Video dana

Mašinista se pravi važan

Anketa

Ko je najviše razočarao na Evropskom prvenstvu?

Rezultati