Savremena žena

Direktno.rs

15. 09. 2021. 14:08 0

Izlečite mamurluk: Od đumbira, preko seksa do ribe

Nakon provoda i izlaska uz par čaša omiljenog alkoholnog pića, ujutru nas sačeka nesnosni mamurluk. Glavobolje, vrtoglavice, umor, samo su neki od simptoma kojih jedva čekamo da se otarasimo. Srećom, postoje fenomenalne metode koje pomažu u otklanjanju simptoma paklenog mamurluka.

1. Voda i samo voda

Ako ste uz alkohol pili i vodu, onda danas nemate problema sa glavoboljom i mamurlukom. Međutim, većina ljudi zaboravi na tu činjenicu, pa dan posle proslave muku muči sa migrenom izazvanom mamurlukom.

Pošto sinoć niste vodili računa o sebi, danas to morate: pijte limunadu bez šećera i meda, pijte vodu, mineralnu vodu i to u količinama većim od 2 litra dnevno.

2. Jedite malo i balansiranu hranu

Dobra kapljica prija samo kada se dobro jede. Ako hoćete da izbegnete mamurluk, obavezno jedite uz piće. Neka vam to bude za nauk ubuduće.

Dan posle proslave, potrudite se da jedete malo i balansiranu ishranu.

3. Spavanje

Dremajte, spavajte, dajte telu šansu da se oporavi.

4. Svež vazduh i šetnja

Verovatno vam nije do toga, kao ni do života, dan posle novogodišnje noći, ali naterajte se da izađete u šetnju i na svež vazduh. Doktor Debora Li savetuje laganu šetnju, nikako teže vežbe.

5. Bez gaziranih pića

Nikako gazirani sokovi ili energetska pića ne smeju da se konzumiraju posle noći provedene u ispijanju alkohola. To će samo dodatno da vas dehidrira.

6. Isprobajte čaj od đumbira

Ako imate ozbiljnu migrenu praćenu gađenjem na hranu, preporuka je čaj od đumbira. Narendajte malo parče đumbira u vrelu vodu i ostavite da provri par minuta. Sklonite sa ringle, procedite i pijte bez zaslađivača.

7. Seks

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Uhvatiću te kad tad

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati