Savremena žena

Direktno.rs

27. 08. 2021. 17:59 0

Trikovi uz koje vam neće biti teško da ostanete zdravi

Male svakodnevne promene su ono što nam pomaže da ostanemo zdravi. Dosta ljudi pravi grešku misleći da je najbolje sve promeniti preko noći, ali bolje je usavršavati jednu po jednu naviku nego menjati sve odjednom.

Evo nekoliko trikova koji će vam pomoći da ojačate mentalno i fizičko zdravlje, te da odredite prioritete u svom životu:

Kuvajte svaki obrok

Ponekad je teško odvojiti vreme za pripremu svakog obroka. Sledeći put kada budete pravili ručak, napravite više porcija kako biste ih mogli sačuvati za kasnije. Ovako ćete znati da vas kući čeka zdrav domaći obrok umesto da kupujete u nezdravim restoranima. Možete napraviti veliku porciju kvinoje ili pirinča i kombinovati je s različitim povrćem i mesom nekoliko dana.


Unapred zakažite treninge

Ovaj savet je poprilično jednostavan, a pravi veliku razliku. Tretirajte svoje treninge kao važan sastanak na poslu ili pregled kod doktora. Pripremite deo u vašem kalendaru samo za vežbanje kako biste bili sigurni da ga nećete propustiti.

Svaki put kada obavite trening precrtajte ga. Ovako ćete uštedeti vreme i smanjiti mentalno opterećenje.

Smrznuto voće

Konzumiranje smrznutog voća i povrća povećava šanse da jedete ovu hranu. S obzirom na to da je smrznute proizvode lakše kupiti i odabrati, te duže traju, ovo će vam pomoći da povećate ukupnu količinu unosa voća i povrća.



U nedelju pripremite hranu

Jedna od najvećih prepreka u zdravoj ishrani je vreme. Kupovina svežih proizvoda, priprema i kuvanje oduzimaju dosta vremena. Najbolje rešenje za ovaj problem jeste da sve pripremite u nedelju. Sveže povrće spremite u frižider i isitnite ga tako da ga možete samo izvaditi i koristiti. YouTube je pun recepata koje možete pripremiti u nedelju kako biste ih mogli jesti tokom cele nedelje.

Kombinujte kardio i trening snage

Ako imate samo pola sata za trening najbolje bi bilo da kombinujete kardio i trening snage. Umesto da se mučite dok odlučite koji trening je najbolje obaviti, na internetu potražite zanimljive HIIT treninge uz koje ćete pokrenuti tijelo i preznojiti se.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Korektura

Zoran Živković [11.10.2024.]




Video dana

Probaj i ti, zabavno je

Anketa

Da li vam je teško da dođete do nove autobuske stanice?

Rezultati