Savremena žena

Direktno.rs

14. 07. 2021. 17:18 0

Najbolje osveženje za tropske dane nije voda, već LUBENICA

U ovim vrelim danima ljudi neprestano piju vodu, a na dohvat ruke im je bolje rešenje.

Tokom vrelih dana većina sa sobom nosi flašicu vode ili prave pauzu i piju sokove. Razlog je jasan - niko ne želi da dehridrira kada je temeperatura nepodnošljiva.

Međutim, postoji daleko bolje i efikasnije, pa čak i ukusnije rešenje. Jedite i pijte lubenicu da ne bi dehidrirali! Isecite kriške lubenice i kada osetite žeđ pojedite jednu. Kada pojedete lubenicu popijte vodu koja je istala na dno posude, jer je i ona zdrava.

Lubenica, prosečno, sadrži oko 92 odsto vode, tako da je izvrsna opcija kada je reč o hidrataciji. Osim toga, lubenica sadrži mnogobrojne vitamine potrebne telu, uključujući vitamine A, C i B6. Ovo omiljeno letnje voće, takođe, sadrži i magnezijum koji pomaže regulaciju rada mišića i nerava. Jedna kriška lubenice sadrži oko 45 kalorija, što je čini niskokaloričnim međuobrokom.

Osim toga, visok sadržaj vode može da daje osećaj sitosti. Zato se posle uzimanja lubenice manje razmišlja o hrani, što direktno utiče i na manji dnevni zbir kalorija.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati