Savremena žena

Direktno.rs

07. 07. 2021. 17:05 4

Popijte čašu vode pre spavanja kako biste očistili telo

Stručnjaci nam često naglašavaju koliko je hidratacija tokom dana važna. Ipak, mnogi od nas ne razmišljaju previše o važnosti konzumiranja vode pre spavanja.

Ova navika ima brojne prednosti za telo. S obzirom na to da spavamo 7-9 sati svake noći, naše telo se tokom tog perioda neće hidratizovati samo od sebe. Stoga je važno da unesemo dovoljno vode tokom dana i pre spavanja kako bismo pomogli našem organizmu. Evo šta se dešava u telu ako pre spavanja popijemo čašu vode:

Bićete srećniji tokom sledećeg dana

Eksperimenti su pokazali da su osobe koje se dobro hidratizuju tokom noći ujutro raspoloženije, energičnije i smirenije.

Pomaže u čišćenju tela

Hidratacija pre spavanja može poboljšati cirkulaciju u krvi. Voda će ćelijama pružiti hranu i ukloniti toksine. Ovo će osvežiti telo i organizam. Osim toga, hidratacija pre spavanja takođe može ublažiti grčeve i bol u stomaku, a dodavanjem limuna u vodu možete smanjiti kašalj i prehladu.

Dakle, pijenje vode pre spavanja je izuzetno korisno, ali ipak morate biti oprezni. Vodu ne bi trebalo da pijete neposredno pre odlaska u krevet. Najbolje bi bilo da vodu popijete dva sata pre spavanja. Ako pijemo vodu pre nego što zaspimo, verovatno ćemo češće morati u toalet kako bismo mokrili. Što se više budete budili da mokrite, to ćete više poremetiti san. Stoga budite oprezni.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati