Dobri su za zdravlje i "čiste" pluća: Tri magična začina | Zdravlje | Direktno

Web portal Direktno.rs koristi kolačiće i Google analitiku u svrhu merenja i prikazivanja oglasa koji su prilagođeni vama. Kliknite na dugme Prihvatam kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno vama. Saznaj više

Zdravlje

A. O. [ Izvor: Vijesti.me ]

14. 01. 2021. 12:51 1

Dobri su za zdravlje i "čiste" pluća: Tri magična začina

Brojna istraživanja su pokazala da konzumacija određene vrste hrane i pića pomaže telu da se reši štetnih materija u organizmu. Ovo su tri glavna začina koja mogu "pročistiti" vaša pluća.

Kurkuma Studije su pokazale da ova biljna vrsta poboljšava čišćenje pluća od štetnih materija nastalih kao posledice pušenja ili života u zagađenom prostoru. Uz to sprečava razvijanje bolesti disajnog sistema, ali pored toga kurkuma se tradicionalno koristi za karije i druga indijska jela. Da bi uživali u protivupalnim blagodetima kurkume, pomešajte je s malo crnog bibera.

Beli luk Daje ukus brojnim jelima, ali najviše lekovitih svojstava ima kad se jede sirov. Ipak, imajte na umu da se veće količine belog luka ne preporučuju osobama koje imaju probleme sa želucem i probavom. Pripisuju mu se mnoga lekovita svojstva. Nazivaju ga prirodnim antibiotikom, sredstvom za odčepljivanje disajnih puteva, moćnom biljkom sa protivupalnim delovanjem koja suzbija gljivice i pojedine viruse. Sadrži alicin koji uništava infekcije disajnih puteva, a mnoge su studije pokazale da je i delotvoran pomagač u čišćenju pluća kod osoba koje su pušači, ali i bivši konzumenti duvanskih proizvoda.

ĐumbirMnoge lekovite karakteristike krase i đumbir. On jača imunitet, poboljšava probavu, smanjuje nadutost, upalne procese u telu i uklanja toksine iz pluća i ostatka tela zbog čega se preporučuje pušačima. Iako ovaj gomoljasti koren potiče iz jugoistočne Azije u poslednjih nekoliko godina sve je prisutniji i na našem tržištu. Od njega se najčešće priprema čaj ili se dodaje u zdrave napitke, a može se koristiti i kao začin slanim i slatkim jelima. Đumbir je vrlo moćan. Dnevno se ne bi smelo pojesti više od komadića đumbira veličine oko dva centimetra.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se

Press zvonce

Zoran Živković [22.01.2021.]


Video dana

Lagana šetnja po Alpima

Anketa

Da li je država efikasna u borbi sa mafijom?

Rezultati