Savremena žena

Direktno.rs

02. 01. 2021. 13:24 1

"Kafa bez greške": Topi kilograme

Puter kafa je dobila naziv “kafa bez greške”, zato što ima jak, bogat ukus, a pritom vam pomaže i da smršate.

Oni koji su probali kažu da se više nikad neće vratiti na staru, crnu kafu. Iako kašika putera i kokosovog ulja nije nešto što se tradicionalno dodaje u kafu, ove dve namirnice se jako lepo slažu.

Treba naglasiti da ovo jeste masna kafa, ali se radi o zdravim masnoćama. Puter će kafi da da mlečni ukus i punoću, a kokosovo ulje ima specifičnu aromu zbog koje je napitak sigurno zanimljviji. Nije ni čudo da svet u poslednje vreme bukvalno luduje za ovim namirnicama, jer nisu samo ukusne već i jako zdrave.

Ovakva kafa se pravi u blenderu kako bi se masnoća sjedinila sa tečnošću, ali i kako bi se dobila lepa pena na vrhu. Ako se pije ujutru umesto obroka, ili umesto užine, može da da lepe efekte na liniju.

Međutim, u Americi dijetolozi svakodnevno ratuju - neki kažu da ova kafa može da pomogne u mršavljenju, a drugi upozoravaju da zapravo ima suprotan efekat i da dodaje suvišne kilograme. 

Nutricionisti upozoravaju da ovakva kafa može da zameni užinu ili doručak, jer ima kalorija, i da da dobre rezultate. Ipak, ako jedete kao i inače, a nakon obroka popijete ovakvu kafu kao desert, možete da očekujete dva do tri kilograma viška u roku od godinu dana.

Recept za “kafu bez greške”

Sastojci:

Šolja kafe

Kašičica putera

Kašičica kokosovog ulja

Priprema:

Sve sastojke stavite u blender, ali vodite računa da kafa bude što toplija kako bi se puter rastopio. U blenderu sve dobro promešajte, dok ne vidite da se sve sjedinilo. Kafa će dobiti svetliju boju, kao late, a na vrhu će se napraviti pena. Ovakvu kafu pijte odmah, a po želji možete da je zasladite stevijom.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati