Savremena žena

Direktno.rs

19. 11. 2020. 09:47 1

Kurkuma i med: Kao prevencija, ali i lek

Kurkuma i med u kombinaciji stimulišu odbrambeni mehanizam, jačaju naš imunitet i štite nas od bolesti, a mogu biti korisni saveznici u lečenju respiratornih infekcija.

Kurkuma i med kao lek u kombinaciji predstavljaju moćan prirodan antibiotik, već toliko poznat da je dobio i svoj nadimak ”Zlatni med”.

Kurkuma poseduje antiupalna, antioksidativna i imunostimulišuća svojstva. Med je vrlo poznat kao prirodni zaslađivač, ali i kao namirnica koja jača imunitet. Kurkuma i med za imunitet u kombinaciji s lekovitim biljem snažno deluju na naš organizam, leče i preveniraju od prehlade.

Kurkuma i med kao lek u kombinaciji čine prirodni antibiotik i ne oštećuju crivnu floru. Naprotiv, oni doprinose boljem radu creva, njihovom konzumacijom se povećava aktivnost korisne flore u crevima.

Najbolje od svega je to što su i med i kurkuma lako dostupni i njihova smesa se jednostavno priprema, a i prijatnog je ukusa. Za pripremu ovog recepta potrebna vam je jedna kašika kurkume i 100 grama meda. Jednu kašiku kurkume u prahu umešajte u 100 grama meda i smestite u teglicu. Koristite drvenu kašiku jer med loše reaguje na metalnu.Mešavinu kurkume i meda možete koristiti za prevenciju od prehlade, ali i za olakšavanje i lečenje simptoma. Isto tako, smesu možete umešati i u mleko ili čaj.

U slučaju da je prehlada već nastupila, "Zlatni med" koristite na sledeći način:

Prvi dan - pola kašičice svakih sat vremena.

Drugi dan - pola kašičice, svakih dva sata.

Treći dan - pola kašičice, tri do četiri puta dnevno.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati