Savremena žena

Direktno.rs

21. 07. 2020. 08:45 0

Šest namirnica koje sabotiraju put do vitke linije

Pahuljice s mlekom zvuče bezopasno, ali sadrže dosta šećera, pa zato nisu najbolja opcija za lagan i hranjiv doručak.

Umesto toga, izaberite ovsene pahuljice koje će vas dugo držati sitima. Kada pokušavate da se rešite neželjenih kilograma, morate se dobo potruditi i morate biti spremi na razne izmene i odricanja, posebno kada je reč o dijeti i vežbanju. Nezdrava hrana je najveći krivac koji vam stoji na putu do cilja.

Iako neke namernice mogu izgledati bezazleno, dugoročno gledano one su  jedan od razloga zašto dobijete na kilogramima, piše “MSN”. 

Slane grickalice

Čips je podjednako problematičan kao i druge grickalice. Najveći problem je što 'stvara zavisnost' i retko jede samo jednu kesicu. Jedno istraživanje na Harvardu dokazalo je da su učesnici koji su uključivali čips u svoju redovnu dijetu sistematski dobijali na težini. Pereci, na primer, izgledaju mnogo bolje od čipsa, ali takođe su natopljene solju.

Čokolada

Tamna čokolada je zdrava i preporučuje se s vremena na vreme, ali ne može se reći isto i za mlečnu čokoladu ili čokoladu sa raznim aditivima. One imaju visok koncentrat šećera i veoma su kalorične, pa su zato vam zato ove poslastice veliki neprijatelj ako želite da izgubite kilograme.

Aromatizovani jogurti

Običan jogurt je zdrav i hranljiv, ali oni sa različitim ukusima i nisu baš. Obično su puni šećera i veštačkih boja. Slatke pahuljice

Pahuljice s mlekom zvuče bezopasno, ali imaju veliku količinu šećera, pa nisu baš najbolja opcija za lagan i hranjiv doručak. Umesto toga, odaberite ovsene pahuljice koje će vas dugo držati sitima. 

Konzervisani voćni kompoti

Konzervisano voće zvuči zdravo, ali hrana poput ove se čuva u sirupima koji su zapravo šećerne bombe. 

Energetske  pločice

Ove grickalice se često prave od čokolade i unapred se umakaju u razne sirupe pune šećera. Držaće vas sitim na kratko, a na to sve će vas i učiniti gojaznim.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati