Slobodno vreme

Direktno.rs

27. 02. 2022. 09:22 1

Novi rekord: 15 metara vukao avion od 46 tona (VIDEO)

Sejed Afšin Mobašer, zvani "Iranski Herkul", pokazao je svoju snagu povukavši u utorak u Teheranu avion od 43 tone avion (McDonnell Douglas). Ovaj super snažni iranac vukao je avion neverovatnih 14,72 metra za samo 36 sekundi.

Sa posebno dizajniranim uprtačem, Sejed Afšin Mobašer, je uspeo da povuče avion posebnim pojasom dok su ljudi posmatrali i fotografisali poduhvat.

Ali Asghar Ebadi, izvršni direktor kompanije Ski King, prokomentarisao je ovaj podvig rekavši: "Pošto su Afšinov stil i građa izuzetno veliki, nijedan pojas nije odgovarao za njega", prenosi Ruptly

"A ni oni koje smo imali nisu radili. Drugi su bili pocepani. Ovaj koji smo napravili je prvi uprtač na svetu koji može da izdrži težinu od oko 45 tona."

"Ovo je dobar rekord. Njegov rekord registrujemo u iranskom sportu za sve knjige nacionalnih rekorda federacije i nadamo se da ćemo moći da planiramo da on obori Ginisov svetski rekord i u ovoj oblasti", rekao je Hadi Rezai koji je šef iranskog sportskog odbora za registraciju svih rekorda federacije.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Sednica o litijumu

Zoran Živković [02.10.2024.]




Video dana

Električna turpija za nokte

Anketa

Da li dva jajeta, kako kaže Toma Mona, mogu čoveka da drže ceo dan sitim?

Rezultati