Slobodno vreme

Direktno.rs

11. 11. 2021. 19:12 1

Opra: Jedna stvar nas sprečava da budemo srećni

Postoji energija koja nam zamagljuje viziju i sputava nas - to su negativni tragovi prošlosti koji nam ne dozvoljavaju da živimo punim potencijalom. Opra Vinfri često svojim pratiocima daje zadatke i alate za lični razvoj, a jedan od vrednijih svakako je otpuštanje.

"To je životna praksa koju sam naučila davno i koja me je oslobodila na toliko mnogo načina." - objašnjava Opra dodajući da joj je tehnika otpuštanja promenila život.

Opra ističe da se dugo ljutimo na nekoga ko nam je učinio nešto loše ili ponavljamo u svojim mislima situacije iz prošlosti iznova i iznova, a to nas sprečava da budemo srećni, sprečava nas da budete u sadašnjem trenutku.

"Stalno premotavanje situacija iz prošlosti do iznemoglosti - "zašto su mi to uradili", zašto su mi rekli da to nisam zaslužio", "zašto su se tako ponašali prema meni" - sve to vas drži zaglavljenim i to nikada neće promeniti ono što se desilo. Morate da pritisnete stop i odbacite potrebu za prisećanjem na te događaje, a onda da se premotate u sadašnji trenutak."

Odustanite od nade da je prošlost mogla biti drugačija i da bi se ljudi drugačije poneli prema vama ako biste vi bili drugačiji. Ostavite ih da budu deo vaše prošlosti. Oni su takvi kavi jesu i vi to ne možete promeniti, već se samo možete razočarati.

"Ako ovo ne uradite ostajete zaglavljeni u okolnostima koje vas zapravo koštaju vremena i energije. Osoba iz prošlosti koju držite duboko u sebi i koja se prema vama ponela loše, ona čak i ne razmišlja o vama. Nastavila je dalje, a vi ostajete zaglavljeni u mestu." - upozorava Opra.

Promena loših navika koje štete vašem blagostanju nije lak zadatak, pa Opra navodi da sebi treba da postavite dva važna pitanja kako biste mogli da otpustite stvari iz prošlosti: "Zašto se držim ovoga?" i "Kako mi ovo služi?" Važno je da zaista pažljivo razmislite o odgovoru.

Takođe, Opra napominje još jedno važno pitanje za otpuštanje prošlosti - "Zapitaj se, da li želiš biti u pravu ili želiš mir?" Iz ovoga Opra Vinfri zaključuje da pravdu možda nećemo uskoro dostići, ali je važno da očuvamo mir - samo tako možemo na kraju dobiti i jedno i drugo.

"Ponavljanjem negativne prošlosti u svojoj glavi samo pojačavate svoj bol - pustite to da ode. Izdahnite, napravite mesto u svom srcu za nešto što vas podiže. Okružite se ljudima koji žele najbolje za vas. Olakšajte svoj teret i pustite ga." - zaključuje Opra.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Bg kontejneri

Zoran Živković [07.10.2024.]




Video dana

Džekpot

Anketa

Da li vam je teško da dođete do nove autobuske stanice?

Rezultati