Slobodno vreme

Direktno.rs

20. 08. 2021. 16:43 1

Igrica Super Mario prodata za dva miliona dolara

Stari primerak igrice Super Mario Bros prodat je za dva miliona američkih dolara i postavila je novi rekord za najskuplje prodatu video igru svih vremena, saopštila je kompanija Reli koja se bavi prodajom kolekcionarskih predmeta.

Igrica napravljena za originalnu Nintendo konzolu 1985. godine nikada nije otvorena, što je retko za stare video igre, rekao je jedan od osnivača Relija, Rob Petrozo za Njujork tajms.

Dodao je da je Super Maria kupio anonimni kupac.

On kaže da je interesovanje za kolekcionarske primerke starih igara poraslo poslednjih godina, ali da su mnoge stare igrice bile vađene iz ambalaže i igrane, što im umanjuje vrednost.

Međutim, bilo je par slučajeva skupih prodaja. Kertridž igrice Legenda o Zeldi iz 1987. prodat je za 870.000 američkih dolara u julu, postavivši rekord koji je oboren svega nekoliko dana kasnije kada je igrica Super Mario 64 iz 1996. godine prodata za 1,56 miliona dolara.

Ove dve prodaje obavljene su aukcijski, ali Reli koristi drugi sistem. Kompanija kupuje kolekcionarske primerke, pa poziva ljude da ulože novac u predmete kao da su deonice.

Kada neko ponudi da kupi neki od predmeta, Reli tu ponudu predstavlja investitorima, koji glasaju da li da prihvate ponudu.

Reli je kupio Super Mario Bros. za 140.000 dolara u aprilu 2020. godine, a investitori su prošle godine odbili jednu ponudu za tu igru od 300.000 dolara.

Ponudu anonimnog kupca od dva miliona dolara prihvatile su tri četvrtine ulagača u igricu, kaže Petrozo.

Student prava i jedan od ulagača Ed Konvers kazao je za Njujork tajms da je uložio 100 dolara u igricu prošle godine, a da će od prodaje dobiti 950 dolara.

- Prilično je ludo kad pomislim da sam zbog nostalgije uložio u igru koju sam igrao kao mali, a sada se ona prodaje za dva miliona - rekao je on.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Korektura

Zoran Živković [11.10.2024.]




Video dana

Probaj i ti, zabavno je

Anketa

Da li vam je teško da dođete do nove autobuske stanice?

Rezultati