Svet

[ Izvor: Newsunrolled/Anadolija ]

18. 02. 2023. 13:05 3

Vatrogasci našli u ruševinama 2 miliona dolara (VIDEO)

Spasilački timovi u turskom gradu Gazijantepu pronašli su skoro 2 miliona dolara ispod ruševina jedne kuće, a potom su ih predali policiji, prenela je Anadolija.

Turske spasilačke ekipe, koje su izvukle jednu osobu iz ruševina rezidencije Ajše-Mehmet Polat, ugledale su novac.

- Ukupno je bilo oko 2 miliona dolara, spasioci su novac predali specijalcima. Naši ljudi pre svega spasavaju živote, ali i dragocenosti se predaju policiji - ovo nije jedinstven slučaj - rekao je šef vatrogasne brigade Gazijantep Čafer Jilmaz za Anadoliju.

Ranije je Ministarstvo za vanredne situacije Rusije saopštilo da su spasioci iz Ruske Federacije ispod ruševina stambene zgrade u Turskoj pronašli 150.000 dolara u gotovini, a sredstva su potom prebačena lokalnoj policiji.

U Kahramanmarašu su se 6. februara dogodili zemljotresi magnitude 7,7 i 7,6 u intervalima od 9 sati. Posle stotina naknadnih potresa, potresi su se osetili u 11 provincija zemlje, kao i susednih zemalja, uključujući Siriju. U Turskoj je, prema poslednjim podacima, život izgubilo više od 39.000 ljudi, dok je zajedno sa Sirijom do sada više od 45.000 poginulih.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Nisam spavao!

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati