Slobodno vreme

Filip Milosavljević [ Izvor: Promo ]

19. 07. 2021. 18:33 0

Šta vam je potrebno za savršen piknik sa prijateljima?

Ukoliko volite da okupljate prijatelje i priređujete večere, letnja temperatura je prigodna za večernje uživanje na otvorenom. Bilo da na umu imate specijalitete sa roštilja ili neku drugu vrstu delicija, mogućnosti za kombinovanje ukusa i uživanja su beskonačne.

Ono što vam je potrebno, osim prostora za sve prijatelje, su pre svega ideje i dobri sastojci, odnosno hrana i piće. Dobra vest je da se na sajtu Shoppster.com odnedavno nalazi novi asortiman vrhunskih prehrambenih proizvoda koji će upotpuniti svaki vaš recept. A mi vam donosimo par predloga za gastro uživanje.

Topli napici

Za mnoge ljude, kafa ili čaj su obavezni pre bilo kakvog drugog posluženja. Instant kafa ili kapućino uvek su među omiljenim izborima, a možda neko više voli organske napitke od soje ili pak kafu od žitarica. Za ljubitelje čajeva, tu su zeleni čaj ili kombinacije poput šipka i hibiskusa ili brusnice i maline. A za mlađe goste, tu je i instant kakao napitak.

Testenina

Možda meso neće biti glavna zvezda vaše večere, a u tom slučaju treba razmisliti o testenini. Postoje testenine različitih oblika, veličine i sastava – obične špagete, rigatoni od spelte, spirale od heljde, makarone od raži i mnoge druge. Sosovi i dodaci su na vama, na primer - bundevino ulje daje posebnu aromu, dok će listići crnih tartufa dati ekskluzivnu notu koju niko neće zaboraviti. Za nešto hrabrije, treba razmotriti i sušeni paradajz, artičoke sa začinskim biljem ili pak slatko ljuti namaz od paprike sa habanerom.

Grickalice i slatkiši

Pored glavnih jela, za mnoge su grickalice obavezni deo svakog druženja, bez obzira na to šta je sve drugo u ponudi. Neko voli čips, neko perece, a neko grisine, ali tu su i miks varijante – parti ili zdravi miks uvek su opcija. Postoje i drugačije, zdravije varijante poput organskih galeta od pirinča sa susamom, čipsa od jabuke, cvekle ili možda slatkog krompira. A za zaslađivanje, tu su praline, napolitanke sa čokoladom, biskvit punjen malinom ili pak nugat desert.

Hladni napici

Gosti moraju imati i izbor dobrih osvežavajućih napitaka, pre svega rashlađenog alkoholnog i bezalkoholnog pića. Prvo treba nazdraviti za dobru atmosferu, i to dobrom rakijom od šljive ili viskijem. Za ljubitelje hmeljastih napitaka, tu su paketi kraft piva ili pojedinačne flašice zanimljivih voćnih ukusa. A za one koji više vole čašu dobrog vina, tu su bela, roze i crvena varijanta. Tu su naravno i bezalkoholni napici, poput limunade sa mangom, domaćeg sirupa od borovnica ili pak sok od aronije.

Poklon paket

Ako pak idete u goste, lepo je iznenaditi domaćine poklon paketom. Možete izabrati opciju sa vinom, makaronsima i namazom od smokve, domaćinski slavski paket ili onaj za hedoniste i ljubitelje tartufa.

Koji god da odaberete, domaćin će se sigurno iznenaditi i obradovati.

Sve ovo i još puno toga nudi Shoppster, a posebna pogodnost na pojedine proizvode je besplatna dostava. Ponudu možete pogledati na zvaničnom sajtu, odakle se mogu i poručiti željeni proizvodi, ili to možete učiniti pozivom na broj +381 11 45 45 400.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Namirivanje

Zoran Živković [03.05.2024.]




Video dana

Nisam spavao!

Anketa

Kojim rečima čestitate Uskrs?

Rezultati