Slobodno vreme
20. 07. 2021. 07:20 0
Skuša sa povrćem u sopstvenom soku
Uz ove dodatke skuša će biti neverovatno ukusna i sočna.
Sastojci:
600 g skuše,
3 krompira,
2 šargarepe,
2 glavice crnog luka,
200 g graška,
1 beli luk,
peršun,
1 limun,
ulje,
mešavina suvog začina,
biber.
Priprema: Skušu očistite, odstranite glavu i krljušti, posolite je i napunite nadevom od sitno iseckanog peršuna pomešanog sa limunovim sokom i sitno iseckanim belim lukom, pa ostavite da odstoji pet minuta. U međuvremenu oljuštite krompir i isecite ga na kockice srednje veličine, očistite šargarepu i isecite luk. Sve ovo sjedinite, dodajte grašak i sipajte ulja koliko da se vidi da je smesa nauljena, dodajte začin i promešajte. Potom napravite vrećicu od aluminijumske folije, uspite smesu, na vrh toga stavite ribu po dužini i zatvorite foliju. Tako dobijenu vrećicu stavite u pleh i pecite na 200 stepeni oko 25 minuta, a potom smanjite na 170 stepeni i pecite još 25 minuta. Kada je gotovo, izvadite foliju na jedan tanjir za serviranje, potom je rasecite odozdo i sav sadržaj će izaći u posudu.
Komentari 0
ostavi komentar