Slobodno vreme

Direktno.rs

08. 05. 2021. 10:14 1

Nemci besne: "Oktobarfest" se seli u Dubai

Organizatori ističu kako će svi gosti biti prevezeni autobusima na mesta gde su odseli, kako ne bi pijani lutali gradom.

Tradicionalni pivski festival "Oktoberfest" trebao bi da se održi u Dubaiju pošto je u Nemačkoj otkazan već drugu godinu zaredom zbog pandemije koronavirusa, piše "Bild".

Bavarski premijer Markus Soeder u utorak je rekao kako održavanje velikih događaja nije izvodljivo, nakon sastanka sa gradonačelnikom Minhena, Dieterom Reiterom.

Podići klasične pivske šatore na velikim festivalima uz socijalnu distancu, maske i druge mere je nemoguće. Takva situacija nije sigurna. Zamislite da postane događaj sa kojeg se virus proširio i da dođe do novog talasa. Brend "Oktoberfesta" bio bi zauvek uništen, a to ne želimo.

Ipak nemački mediji navode kako "nije sve izgubljeno" za obožavatelje piva, s obzirom na to da će sličan festival da se održi u Ujedinjenim Arapskim Emiratima i umesto da traje oko 16 dana kao inače, festival će se trajati šest meseci.Kako piše "Bild", događaj su organizovali Čarls Blum i preduzetnik Dirk Ipen, a trebao bi da se održi u susedstvu Dubai Marina, prenosi "Jutarnji list".

Brojne nemačke pivovare su najavile da će učestvovati u događaju, a mnoge zvezde će biti prisutne. Poziv su dobili Arnold Scvarzeneger, Stiven Sigal i Pamela Anderson.

"Blume" ističe kako je dobio dozvolu podrazumevajući da će svi "gosti biti prevezeni autobusima na mesta gde su odseli", kako ne bi pijani lutali gradom.

Organizatori "Oktoberfesta" napominju ipak kako festival nije premešten i kako je ovo u Dubaiju odvojen događaj. Ne treba ni spomenuti da preseljenje festivala na arapsko poluostrvo nije baš najbolje prihvaćeno kod tradicionalista.

"Oktoberfest" je 2020. prvi put otkazan nakon Drugog svetskog rata, ali bio je žrtva i skorašnjih epidemija, zbog kolere su šatori zjapili prazni 1854. i 1873. godine.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati