Slobodno vreme

Direktno.rs [ Izvor: atma.hr ]

22. 03. 2024. 08:59 0

Život ide: Uživaj u onom što imaš i možeš

Kada sudbina čoveka dovede u nezavidan položaj, kad sve krene niz brdo i počnu da se nižu samo negativne stvari, u tom trenutku shvati koliko je malo cenio sve što je do tada imao. Tek kada naiđe na veliku tugu, shvati suštinu života, a to je da u njemu treba imati viši cilj, uživati u njemu i svakodnevno ga koristiti na najbolji mogući način.

Kada smo u situaciji da ne možemo ništa da učinimo ili smo nemoćni da pomognemo bliskoj osobi, bez obzira na to koliku želju imamo, kada nas voljeni napuste, tek tada možemo da shvatimo koliko je život bio dobar i koliko smo ga zakomplikovali nepotrebnom tugom i pronalaženjem prigovora za svaku sitnicu.

Kad nas neki prijatelji izdaju, tek tada shvatimo koliko smo dali za druge ljude i koliko smo zanemarili vlastite potrebe.

Pravi život počinje tek kada se suočimo sa sličnom situacijom.

- Ljudi ne shvataju da život treba mnogo više ceniti, sve dok on ne uzme stvari u svoje ruke i ne pokaže nam koliko težak može da bude - kaže psiholog Mihail Labkovski.

Po pravilu, čovek tek onda kada se susretne s velikom tugom shvata suštinu života, a to je da u njemu treba da ima viši cilj i da svaki dan koristi na najbolji mogući način. Teško je nastaviti dalje posle stresnih situacija, ali to je jedini pravac kojim morate ići jer ste stekli novu životnu mudrost. Život ne daje garancije i nikada ne znamo šta nam sprema, ali neophodno je imati viši cilj i koračati sigurnim koracima napred.

Ništa ne dolazi u naš život slučajno. Svi ispunjavamo određeni životni zadatak i ništa što nam se dogodilo u životu nije moglo da se odigra drugačije. Sve što se desi i do najmanjeg detalja se dogodilo tako kako treba, i to samo da bismo naučiti neku lekciju i nastavili dalje. Najbitnije je svesno prolaziti kroz život i živeti ga u potpunosti. Prihvatanje čuva veliku količinu energije i daje nam unutrašnji mir.

Život ide dalje i uživaj u onom što imaš i što možete možete.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati