Slobodno vreme

S. M.

25. 11. 2020. 11:58 6

HIT Pop sam sebi izdao potvrdu da ne nosi masku

Pop Nikodim Bogosavljević je sam sebi izdao potvrdu da ne nosi masku, a fotografija "dozvole" je postala hit na mrežama.

Da je autentična, da je on to zaista juče i uradio, sveštenik nam je potvrdio u telefonskom razgovoru i poziva se na Zakon o crkvama i verskim zajednicama i na članove 46 i 202 Ustava Republike Srbije. Potvrdu je izdao kao nastojatelj manastira Vozdviženja časnog krsta u okolini Valjeva.

U "potvrdi" piše stoji da je ona namenjena za oslobađanje nošenja maski iz verskih ubeđenja u javnim, opštim i privatnim ustanovama, prodavnicama, prevoznim sredstvima i na otvorenom, radi pokazivanja iste na zahtev pripadnika službi obezbeđenja i ostalih državnih organa.

- Prema pravoslavnom učenju čovek je stvoren po liku i po podobiju Božjem i stavljanjem maske na lice unižava se dostojanstvo čoveka kao Božje i bogolike tvorevine, jer je lice najvažniji deo čovekove ličnosti. Stavljanjem maske se čovek kao slobodna ličnost ponižava i stavlja u robovsk položaj - navodi se između ostalog u obrazloženju.

Podsetimo, pokojni mitropolit Amfilohije sveštenika Nikodima Bogosavljevića razrešio je proletos s mesta nastojnika manastira u mestu Dajbabe kod Podgorice. Bogosavljević je razrešen zbog neprimerene izjave o crnogorskoj naciji, na programu radija Mitropolije "Svetigora" rekao je da crnogorsku naciju nije stvorio Bog nego "đavo, u suštini stvari".

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 6

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati