Savremena žena

Direktno.rs

01. 12. 2020. 22:08 2

NAUKA: Kakve grudi su najprivlačnije muškarcima?

Istraživači su pokušali da otkriju kakve su dojke muškarcima najprivlačnije, pa su učesnicima u istraživanju pokazali fotografije na kojima se vide dojke različitih veličina i oblika.

Časopis "Evolution and Human Behaviour "objavio je studiju koja tvrdi da čvrstoća i veličina dojki određuju atraktivnost samih.

U studiji je učestvovali 267 muškaraca iz Brazila, Kameruna, Češke i Namibije. Sudeći po rezultatima, muškarci u Brazilu, Češkoj i Namibiji smatraju grudi srednje veličine najatraktivnijima, dok Kamerunci više vole velike grudi.

- U različitim kulturama postoji jedna konstanta kada su u pitanju grudi, a to je činjenica da muškarci preferiraju čvrste grudi koje su tipične za mlade žene. S druge strane, postoje velike razlike u veličini dojki koju vole. U većini testiranih zemalja muškarci najviše vole grudi srednje veličine - tvrdi vođa studije Jan Havliček iz Praga.Kako bi došli do ovih zaključaka, istraživači su ispitanicima pokazali fotografije dojki različitih veličina i oblika. Pritom su otkrili da veličina simbolizuje potencijal plodnosti, dok čvrstoća predstavlja marker preostale plodnosti.

- To zapravo znači da morfologija dojke može poslužiti kao pokazatelj rezidualne plodnosti, ali nudi ograničenu podršku hipotezi o potencijalnom pokazatelju plodnosti. Buduće studije treba da se usredsrede na potencijalnu interakciju između dva parametra, naime veličine i čvrstoća dojke - zaključili su naučnici.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati