NAUKA: Kakve grudi su najprivlačnije muškarcima? | Savremena žena | Direktno

Web portal Direktno.rs koristi kolačiće i Google analitiku u svrhu merenja i prikazivanja oglasa koji su prilagođeni vama. Kliknite na dugme Prihvatam kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno vama. Saznaj više

Savremena žena

Direktno.rs

01. 12. 2020. 22:08 2

NAUKA: Kakve grudi su najprivlačnije muškarcima?

Istraživači su pokušali da otkriju kakve su dojke muškarcima najprivlačnije, pa su učesnicima u istraživanju pokazali fotografije na kojima se vide dojke različitih veličina i oblika.

Časopis "Evolution and Human Behaviour "objavio je studiju koja tvrdi da čvrstoća i veličina dojki određuju atraktivnost samih.

U studiji je učestvovali 267 muškaraca iz Brazila, Kameruna, Češke i Namibije. Sudeći po rezultatima, muškarci u Brazilu, Češkoj i Namibiji smatraju grudi srednje veličine najatraktivnijima, dok Kamerunci više vole velike grudi.

- U različitim kulturama postoji jedna konstanta kada su u pitanju grudi, a to je činjenica da muškarci preferiraju čvrste grudi koje su tipične za mlade žene. S druge strane, postoje velike razlike u veličini dojki koju vole. U većini testiranih zemalja muškarci najviše vole grudi srednje veličine - tvrdi vođa studije Jan Havliček iz Praga.Kako bi došli do ovih zaključaka, istraživači su ispitanicima pokazali fotografije dojki različitih veličina i oblika. Pritom su otkrili da veličina simbolizuje potencijal plodnosti, dok čvrstoća predstavlja marker preostale plodnosti.

- To zapravo znači da morfologija dojke može poslužiti kao pokazatelj rezidualne plodnosti, ali nudi ograničenu podršku hipotezi o potencijalnom pokazatelju plodnosti. Buduće studije treba da se usredsrede na potencijalnu interakciju između dva parametra, naime veličine i čvrstoća dojke - zaključili su naučnici.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se

Press zvonce

Zoran Živković [22.01.2021.]


Video dana

Lagana šetnja po Alpima

Anketa

Da li je država efikasna u borbi sa mafijom?

Rezultati