Savremena žena

23. 10. 2020. 06:43 1

Gaćice i broš kao spas od napadača: Na vezi sa policijom!

Zbog porasta slučajeva silovanja na internacionalnom nivou, mnoge mlade inžinjerke smišljaju razne izume koji će sprečiti ili barem što brže obavestiti policiju o napadu da bi što brže stigli da spasu žrtvu.

Kako su istraživanja navela, veća je verovatnoća da će vas napasti neko koga poznajete, nego potpuni stranac. U mnogim zemljama silovanje je četvrti najzastupljeniji zločin, a ako uzmemo u obzir koliko retko se ovako nešto prijavljuje, pozicija na skali je zanemerljiva.Senu Kumari, iz Indije, napravila je donje rublje koje nije moguće oštetiti nožem ili metkom iz pištolja. Za izradu ovih gaća utrošila je 55 evra kako bi od određenog materijala sašila donji veš i na njega stavila katanac i kameru koja će da usnimi napadača. Pored svega ovoga na gaćicama se nalazi i GPS sistem koji će u slučaju napada odmah obavestitit policiju i rodbinu da je osoba koja ih nosi u opasnosti.

Kumarin izum još nije patentiran, ali je poslat na inspekciju u Nacionalni Inovativni Zavod u Alahabadi, piše "That viral feed".Pored Senue još dve devojke su se posvetile pravljenju interesantnog broša. Šalini i Diša su studentkinje iz Varanasa koje su odvojile vreme da naprave "pametni nož". Demonstrirale su da se kič broš pritiskom na dugme pretvara u nož, a prilikom aktivacije noža salje se GPS singlan najbližoj policijskoj stanici.

Pametni nož je težak samo 70 grama i devojkama je trebalo mesec dana da ga naprave i manje od 18 evra, piše "India.com".

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati