Savremena žena

Direktno.rs

26. 09. 2020. 16:26 0

Kuma nije dugme: Mlada da PAZI na pet stvari kad je bira

Desna ruka neveste tokom priprema za venčanje i na samom venčanju je njena kuma. Da biste izabrali pravu prijateljicu koja je stvorena za ovu ulogu, za “čuvara“ vašeg braka, morate obratiti pažnju na detalje.

Dok planirate i pripremate venčanje, kuma treba da bude vaša najbolja prijateljica i osoba od poverenja, pomoćnica, ali pre svega neko na koga se možete osloniti u trenucima kada vam je teško. 

Sa njom imate zajedničku prošlost

Za venčanu kumu izaberite drugaricu koju poznajte godinama i sa kojom ste dosta toga proživeli. Prijateljicu koja je bila uz vas kada je bilo dobro ali i kada je bilo loše. Neka to bude osoba koja vas zaista poznaje i koja zna kako ste sa godinama rasli i sazrevali. Venčana kuma mora da bude osoba kojoj je mesto u vašem srcu.

U kontaktu ste

Kuma mora da bude osoba sa kojom ste u kontaktu, a ne neko koga dugo niste videli ili sa kim se niste čuli. Ako se ne viđate tako često, ali redovno razgovarate preko telefona ili skajpa, to je u redu, ali ako se ne sećate kada ste poslednji put okrenuli njen broj, bolje da za venčanu kumu izaberete neku drugu osobu. Ako odaberete osobu sa kojom imate dugogodišnje prijateljstvo i sa kojom i dalje imate redovan kontakt, to je onda pun pogodak!  Razume vas

Svako od nas ima svoje “bubice“, a svaka buduća nevesta za vreme planiranja venčanja u nekom trenutku doživi upravo takvo naprsno neraspoloženje. Venčana kuma mora da bude neko ko vas razume i ko zna kada je vreme da vas posavetuje i podrži, ali i kada da se skloni i da vas ostavi na miru. Poslednje što želite je da vas ova osoba još više uznemiri.

Želi da vam pomogne

Dok traju pripreme za veliki dan, vaša venčana kuma biće vam prijateljica, osoba od poverenja, pomoćnica, ali pre svega ona će biti neko na koga se možete osloniti u trenucima kada će vam sve biti preko glave. Kada birate venčanu kumu, to mora da bude neko za koga znate da će vam pomoći i ko će biti uz vas u svakoj situaciji. 

U njenom društvu ste opušteni

Venčana kuma mora da bude neko ko može da vas nasmeje, ko zna vašu ljubavnu priču i prošlost, neko s kim možete da se zabavljate, ali i iskreno da popričate o ozbiljnim stvarima. Neka venčana kuma bude prijatelj u čijem društvu ste opušteni, piše "Zadovoljna.hr".

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati