Savremena žena

Direktno.rs [ Izvor: Azra ]

13. 08. 2020. 06:35 0

Kako se hranila najlepša žena Holivuda, Merilin Monro?

Merilin Monro je bila prva žena u Holivudu koja je govorila o svom režimu ishrane. U članku objavljenom 1952. godine u magazinu "Pageant", pod naslovom "How I Stay In Shape", tada 26-godišnja Merilin otkrila je da nikada svoje telo nije smatrala izuzetnim.

Visoka oko 160 centimetara, varirala je između 50 i 60 kilograma, međutim, ona se time nikada nije opterećivala. Volela je jaja i meso, a otkrila je recept za čarobni napitak koji je pila svakog jutra, a koji joj je davao energiju i vitalnost.

DORUČAK

- Čula sam da moju ishranu smatraju čudnom, ali ja ne mislim tako. Svakog jutra pre nego što odem pod tuš, zagrejem čašu mleka i dodam dva jajeta. Pomešam ih viljuškom i pijem zajedno s vitaminima dok se oblačim. Mislim da lekari ne mogu da ponude hranljiviji doručak za zaposlenu devojku koja je uvek u žurbi - objasnila je.

RUČAK I VEČERA

Njen ručak je uvek podrazumevao dobar komad mesa, a umesto da "večeru da neprijatelju", to joj je bio omiljeni obrok - uveče bi pržila jagnjeće meso ili iznutrice i jela ih sa nekoliko svežih šargarepa. Dan bi obično završavala omiljenom poslasticom - sladoledom.

- Svakog jutra nakon što se umijem i operem zube, ležim na podu pored kreveta i treniram. Uradim jednostavne vežbe za prelepe grudi: podižem tri kilograma težine i širim svoje ruke u različitim pravcima - petnaest puta, polako. Tada pomalo spustim ruke, da su pod uglom od 45 stepeni do poda i onda ih razdvojim dok se ne umorim. Ja ne radim vežbe po pravilu kao ljudi na radiju. Ne mogu da trošim svoju snagu - istakla je lepa plavuša.

Danas, stručnjaci, ali i svi koji drže do zdrave ishrane i vitke linije, bili bi verovatno zgroženi. Prigovarali bi joj što jede živa jaja. Što jede toliko mesa. Što jede prženo. Što jede slatko... Ipak, holivudski dijetetičar Hala El-Shafi hvali način ishrane glumice i uveren je da bi ona bila zgrožena kada bi videla čemu sve današnje zvezde podvrgavaju svoje telo.

- Merilinn je jela zdravu, neprerađenu hranu, a njena ishrana se bazirala na zdravom razumu. Nije preskakala obroke pa je organizmu obezbeđivala uravnoteženu količinu proteina, a nije izbegavala da se nagradi poslasticom.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati