Savremena žena

Direktno.rs

25. 06. 2020. 18:01 3

ODUŠEVILA Balkan pesmom: Poželeli smo da je upoznamo

Mlada muzičarka Kristina Ivanović oduševila je nedavno region izvedbom legendarne pesme Indeksa "Da sam ja netko". Dugo je, kaka je rekla za portal Direktno.rs, mislila da nije dorasla izvođenju antologijske numere, ali je period izolacije promenio taj njen stav. Pronašli smo je u Trstu i pored priče o muzici razgovarali za našu rubriku #mojedrugoja.

Kristina (24) u Italiji pohađa master studije violine, posle kojih planira da objavi svoju prvu pesmu - baladu. Do tada se predstavlja obradama pesama na jutjubu i društvenim mrežama.

- Ne volim da obrađujem pesme koje ne osećam i koje po meni obesmišljavaju smisao i lepotu muzike. Naravno, čar obrada jeste da se pesma donese u novom ruhu i svetlu, i da se neke stare pesme ožive u ovom vremenu, ma koji god žanr bio u pitanju. U početku, snimanje obrada krenulo je sa bratom Lukijanom, a sada, kako je on u Beogradu, a ja u Trstu, sa muzičarima iz Banjaluke, Beograda i Trsta. Takođe u mnogim pesmama koje sam obradila trudila sam se da iskoristim svoje muzičko obrazovanje i da instrumente koje sviram, violinu i violu aranžmanski prilagodim svom glasu i senzibilitetu. (Shape of My Heart, Dance Monkey, Game of thrones - Jenny of Oldstones,Yesterday). Ponekad je zamorno biti sam svoj majstor, od aranžiranja, sviranja do snimanja i montiranja videa, ali sve se zaboravi kad se stigne do zamišljenog cilja - priča Kristina u dahu.

Kad je reč o pesmi "Da sam ja netko", naša sagovornica je čula u detinjstvu i od tada nosi želju da je snimi.- U vreme koronavirusa i izolacije odlučila sam da je snimim sa kolegama iz Banjaluke, 3M bendom. Plašila sam se da nisam dorasla pesmi jer sam samokritična i po pitanju pevanja veliki perfekcionista. Po reakcijama na društvenim mrežama pokazalo se da smo uradili pravu stvar u pravo vreme. 

Kristinini planovi su vezani pre svega za završetak master studija, a kako kaže, onda da snimi autorsku pesmu.

- Ne žurim nigde jer ne bih volela da budem “instant” niti da ono što radim i objavim bude trenutno, već kvalitetno. Pronalazim se u stilovima, ali ono što je izvesno, zbog mog senzibiliteta i karaktera jeste da će prva pesma biti balada. Teško je danas baviti se muzikom jer je potrebno vreme, novac, tim ljudi, tako da ćemo videti, svakako ne treba gubiti nadu da je to nedostižno.

Mlada violinistkinja i pevačica smatra da je lep izgled i te kako bitan u javnom poslu, da se dama postaje lepim ponašanjem i ima zanimljive odgovore na pitanja koje postavljamo u okviru naše rubrike Savremena žena #mojedrugo ja.

Šta mislite da lepši pol najviše krije?

- U poslednje vreme, rekla bih prirodnu lepotu.

Da li je neumesno pitati dame za godine?

- Mislim da ne, iako svaka žena ima izbor da li da na to pitanje odgovori ili ne odgovori. Ne treba bežati od promene koje godine nose. Kome je mlada duša za njega su godine samo broj.

Šta Vas "najlakše" rastuži?

- Dečija suza. 

Šta prvo primećujete na ljudima?

- Osmeh i oči.

Šta ženu čini damom?

- Lepo vaspitanje.

Da li dobar izgled ženama pomaže ili odmaže u poslu?

- Ako se bavite javnim poslom svakako da je presudan. Onaj ko vas posmatra voli da vidi lepo. Ali ne bi trebalo da bude, jer nije najbitnije “sredstvo za rad", osim ako niste model.

Šminka, garderoba, frizura, asesoar – kojim redosledom i bez čega ne možete?

- Umetnici su opušteni po pitanju svega, ali zbog posla moramo imati sve tip top.

Volim da se šminkam ali ne i prešminkam, a po pitanju garderobe volim elegantnu jednostavnost.

Štikle - šta prvo pomislite?

- Svaka žena treba barem jednom nedeljno da nosi štikle da se podseti da je dama. One nam dižu samopouzdanje, čine nas lepšim i veoma ženstvenim.

Kristina se predstavlja kao pevačica po srcu, a violinistkinja po obrazovanju. 

Muzičke korake počela je u Užicu, nastupala na dečijim festivalima u regionu, a sa porodicom se 2006. godine seli u Banjaluku, gde je završila osnovne studije violine. Obrade pesama koje objavljuje bira prema utisku koji određena numera na nju ostavlja. 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati