KOME JE VAŽNO DOPASTI SE? Ruski psiholog ZNA | Savremena žena | Direktno

Web portal Direktno.rs koristi kolačiće i Google analitiku u svrhu merenja i prikazivanja oglasa koji su prilagođeni vama. Kliknite na dugme Prihvatam kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno vama. Saznaj više

Savremena žena

[ Izvor: Pult24 ]

14. 01. 2020. 09:55 0

KOME JE VAŽNO DOPASTI SE? Ruski psiholog ZNA

Život je nepredvidiv, a ako u međuvremenu pokušavate sve da zadivite, na kraju nećete zadiviti nikog.

Ruski psiholog Mihail Litvak smatra da je svaki čovek je rođen za sreću. Ali da li postoji mnogo onih koji mogu da kažu da su zaista srećni? Verovatno, samo mali broj vas će odgovoriti potvrdno. Pa šta je potrebno za sreću?

- Čoveku je potrebno da se svidi samo ovim ljudima: sebi, šefu i ljubavnom partneru - kaže Litvak i nastavlja - Pri tom, treba imati u vidu da se sa ženom (mužem) može razići, a sa posla otići. Samo se od sebe ne može nigde pobeći. Zato se pre svega treba sviđati samom sebi.

Mnogi ljudi spore ovaj stav i spominju decu, a ona su prema mišljenju ruskog psihologa tek na četvrtom mestu.

Deca odlaze, i to mnogo pre nego što odu fizički. Od 12-14 godina, oni već počinju da preziru roditelje, ne razumeju ih. Sa 20 godina pri pravom vaspitanju deteta, ono odlazi iz kuće i potpuno se odvaja. Ali porodica, ako je pravilno izgrađena, može da traje mnogo duže, i 40 i 50 godina.- Želeo bih da kažem nešto o tome što se zove sudbina. Kako izaći iz scenarija života? Od početka čovek je programiran na rast, ali počinju da deluju "virusi", i on pravi krugove. Po sudbini čovek treba da se podiže sve više. Još je Maslov govorio da žalbama nema kraja, ali po njihovom nivou može se suditi o nivou potreba.

Na primer, ako se čovek žali na nedostatak automobila - to je jedan nivo, a ako se žali na garažu, to je sasvim drugi nivo. Da biste promenili sudbinu - morate izaći iz scenarija. Promenite sebe, zatim će se promeniti scenario. I što je najvažnije, treba imati dobro mišljenje o sebi.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se

InstAVgram

Zoran Živković [12.08.2020.]


Video dana

Pogled kroz ključaonicu na Aventinskom brdu u Rimu

Anketa

Da li deca treba od 1. septembra da idu u školu ili da se nastava održava onlajn?

Rezultati