Putovanja

A. Orlandić

25. 12. 2020. 15:13 7

Pilot leta u obliku srca za Direktno: Rekli su mi "nemoj, plakaćemo"

Pilot aviona, o kojem bruje mediji jer je na letu do Beograda do Podgorice "iscrtao" srce, Nikola Pavlićević otkrio je za Direktno.rs odakle umesto uobičajene rute jutros na nebu simbol ljubavi.

- Naš jutrošnji brifing bio je oproštajan, veoma tužan i emotivan. Razmišljali smo kako da obeležimo poslednji let. Puno je uspomena, divnih sećanja i za nas je ovo bio poseban dan. Nismo želeli da se sve završi na uobičajen način, već da ostavimo neki trag i trajno, simbolično, sećanje na kompaniju koja je održavala međunarodne letove širom Evrope - rekao je Pavlićević na početku razgovora.

Naime, crnogorska nacionalna avio-kompanija "Montenegro Airlines" se gasi, a odluka Vlade je da osnuje novu.

Pavlićević je za Direktno.rs rekao da nije stigao da se pozdravi sa kolegama iz kontrole leta.

- Zato sam ih pitao da li smem da napravim jedno srce iznad Crne Gore? Rekli su mi "nemoj, plakaćemo", a ja sam to ipak odradio i prihvatio da snosim svu odgovornost - ispričao je kapetan.

Nikola je potom napravio malo odstupanje i iznad Podgorice, Kolašina, Mojkovca, Nikšića, slobodnim letom “nacrtao” srce na nebu iznad Crne Gore.Kaže da nije očekivao da će njegov oproštajni gest da privuče medijsku pažnju.

- Pitali smo putnike da li će im smetati da malo izmenimo maršrutu leta, a verujem da se mnogi nisu ni upitali zašto to radimo zaključio je Pavlićević u razgovoru za naš portal i dodao da mu je bila velika čast što je bio deo tima "Montenegro Airlinesa" osam godina, a poslednje dve i po kao kapetan.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 7

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati