Putovanja

14. 05. 2020. 18:51 0

Tri popularne destinacije PRVE dočekuju turiste

Taman kada smo pomislili da nema nikakve šanse da kuću napustimo do jesenjih meseci, oprostili se od mogućih putovanja i prestali sa maštarenjem i planiranjem istih - pandemija je konačno usporila tempo i ne samo to, praktično sve se vraća u normalu mnogo brže nego što smo očekivali.

I dalje se ne razmišlja preterano o putovanjima, pogotovo ne na egzotične lokacije, a odmori se planiraju u Srbiji.

Međutim, sa novostima koje su se pojavile o zemljamo koje će među prvima primiti posetioce tabani su ipak zasvrbeli.

Na hiljade letova je odloženo, saobraćaj je skoro u potpunosti obustavljen, turistički aranžmani zamrznuti, ali to nikako ne znači da radnici iz oblasti turizma danonoćno ne razmišljaju kako kada se pandemija primiri, sve ponovo polako ali sigurno oživi i postane nam dostpuno.

Presedavajući u turističkim zajednicama nekih od najpoznatijih destinacija na svetu, imaju plan kako da prežive ovu izazovu sezonu pred nama, ali i kako da ove lokacije približe posetiocima što je više moguće.

Italija

Evropska zemlja koju je pandemija koronavirusa u najećoj meri pogodila, poprilično teško će se izboriti sa gubicama iz sfere turizma. Zbog čega Dario Franceschini, ministar kulturnog nasleđa i aktivnosti Italije predložio slobodu kretanja za turiste iz evropske unije.

Dok se ovaj zahtev ne prihvati, sve turističke lokacije u Italiji biće dostupne isključivo za turizam unutar zemlje.

Kipar

Zamenik ministra turizma na Kipru, državi koju je koronavirus pogodio sa relativno malim brojem zaraženih, najavio je da će Kipar svoje granice za strane turiste otvoriti u junu.

Vizija je da se sve vrati u normalu (kao što je to bilo prošle godine) sredinom juna meseca.

Tajland

Kada je u pitanju najpopularnija morska meka Azije, povratak u normalu primarniji je možda više nego igde, s obzirom da Tajland praktično samo od turizma i živi.

Međutim, uzimajući u obzir upravo činjenicu vezanu za popularnost ove destinacije, ministar kulture i sporta Tajlanda Phiphat Ratchakitprakarn ima plan da uvede određene mere predostrožnosti, koje se neće svima dopasti.

Prednost pri poseti Tajlanda imaće oni koji u zemlji planiraju da ostanu duži vremenski period, te oni koji odsedaju u smeštaju sa četiri i pet zvezdica. Razlog za to je veća kontrola koja se može sprovesti na ovaj način.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati