Putovanja

Direktno.rs

29. 04. 2020. 19:06 2

Manje putnika i obavezne maske u avionima

Zbog pandemije mnoge avio kompanije su primorene da uvode nova pravila za zaštitu putnika i posade od koronavirusa.

Avio kompanija “JetBlue Airways” objavila je da će od 4. maja svi putnici morati da nose maske za lice, a da maske već nose i članovi posade.

“JetBlue” je ove promene najavio nakon objave “American Airlines-a”. Oni su izjavili da će njihove stjuardese od 1. maja morati da nose maske i da će one takođe deliti putnicima maramice za čišćenje, gelove i maske za lice.

Pošto se ljudi u mnogim delovima sveta ponovo slobodno kreću jer su zabrane umanjene, avio kompanije uvode nova pravila koja će se menjati u skladu sa pandemijom. Ovo su kompanije koje su do sada uvele nova pravila zaštite od koronavirusa:United Airlines

Svi članovi posade “United Airlines” moraće da nose maske za lice. Ova kompanije je prva uvela ovo pravilo. Oni takođe uvode promene pri ukrcavanju, a putnici su raspoređeni u avionu tako da se poštuje socijalna distanca. Ove mere ostaće na snazi najmanje do 31. maja.

Delta Air Lines

“Delta Air Lines” zahteva od svih zaposlenih da nose maske ili navlake preko lica pošto neće biti u prilici da poštuju pravilo socijalne distance.

- Ohrabrujemo naše klijente da nose maske koje će im biti dostupne na šalterima i u avionima - saopštavaju iz kompanije.

Takođe će biti blokirana srednja sedišta i biće smanjen broj putnika na svakom letu. U isto vreme se može ukrcati do deset putnika.

American Airlines

Pored toga što putnicima dele maske i zahtevaju da korisnici i posada nose iste. U ovoj kompaniji mora da se poštuje i socijalna distanca. Kompanija je takođe smanjila uslugu hrane i pića do 30. aprila i ograničila broj putnika do 31. maja.

JetBlue Airways

“JetBlue” je prvi veliki američki prevoznik koji je od putnika zatražio da nose maske.

- Nošenjem maski za lice ne samo da štitite sebe već i druge - navodi se u izjavi kompanije.

“JetBlue” je takođe ograničio broj slobodnih mesta na većinu letova i redovno prati prodaju karti kako bi se povećao prostor između putnika.

Air Canada

Svi putnici kompanije “Air Canada” moraju da se pridržavaju odluke kanadske vlade da svi putnici koji lete u ili iz Kanade nose nemedicinsku masku za lice ili da imaju pokriveno lice.

Ova kompanija je prilagodila svoje procedure ukrcavanja tako da se može primenjivati socijalna distanca. Ako odgovarajuća provera nije moguća, putnici mogu da izaberu sledeći let bez dodatnih troškova. Usluge i pogodnosti takođe su prilagođeni kako bi se ublažio rizik od prenosa virusa.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Neuspešan skok

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati