Ljubav

Direktno.rs [ Izvor: Diva ]

02. 06. 2021. 15:03 0

Ljubavno pismo iz 1882: "Sigurno ste primetili koliko vas obožavam"

Ljudi su oduševljeni, ne samo sadržajem ljubavnog pisma, već i zanimljivim rukopisom. Takođe, mnogi su se pitali i kako se ova priča završila, odnosno nadaju se da je ljubav bila uzvraćena.

U Fejsbuk grupi Retroteka uvek pronađemo zanimljiva sećanja koja nas vraćaju u prošlost ili čine nostalgičnim. Grupa broji više od 38.000 članova koji svakodnevno objavljuju zanimljive predmete iz prošlosti, a kako kaže osnivač Igor Novaković, posvećena je stvarima koje smo svakodnevno koristili ne tako davno, a danas nas vraćaju u detinjstvo i lepe uspomene.

Novaković kaže da je cilj grupe da svi oni koji vole i čuvaju retro stvari podrže i pokažu zanimljiv predmet iz prošlosti, misleći na period od 1900. do 2000. godine, jer je, kako kaže, za grupu retro predmet i pegla na uglju, ali i Tamagoči igrica.

Međutim, ovog puta sam administrator grupe je podelio nešto stariju stvar, tačnije pismo ljubavnog karaktera iz 1882. godine.

Ljubavno pismo napisano je kaligrafijom, a u grupi je napisao i ceo transkript pisma, kako bi čitanje ljubavnog pisma bio što lakše.Pismo prenosimo u nastavku:

- Prečasna gospođice Milka! Dozvoljavam sebi da Vam napišem ovih nekoliko redova i da Vas zamolim da mi oprostite, ako bi Vam bilo dosadno. Ja sam već dugo pazio i strepeo, da sa Vam progovorim u samo nekoliko reči, ali do sada mi se nije pružila sreća i prilika, moram Vam na ovaj način reći šta dugo mi je na srcu, ______. Iz tog razloga ne mogu više da zavlačim stvari, jer je jedno osećanje ______. Preotelo gospodarenje moje naravi. A taj osećaj se zove LJUBAV! Koju osećam prema Vama. Gospođice Milka! Sigurno ste i sami primetili po mom ponašanju koliko vas poštujem i obožavam, gospođice Milka! Neizmerno Vas volim i smatrao bi se najsrećnijim čovekom na svetu, samo da imam i najmanji dokaz ...

Članovi grupe su oduševljeni, ne samo sadržajem ljubavnog pisma, već i zanimljivim rukopisom. Takođe, mnogi su se pitali kako se završila ova priča, odnosno nadaju se da je ljubav uzvraćena.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.

Korektura

Zoran Živković [11.10.2024.]

Video dana

Brze pruge Srbije

Anketa

Da li vam je teško da dođete do nove autobuske stanice?

Rezultati